CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ülke çapında infiale yol açarken, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bizzat arayarak geçmiş olsun mesajlarını ilettiler. CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkaı Sertan Ocakçı da, gönderdiği yazılı açıklamada görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Artvin Şavşat ilçesinde seyir halindeki öncü güvenlik aracına hain saldırı yapılmıştır. Olay esnasında güvenlik güçlerimizin kullandıkları araçta bulunan 3 askerimizden 1’i ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yummuştur.

Ülkemizin birlikteliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde yapılan bu hain saldırı aslında ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır. Birliğimize yapılan bu saldırılar karşısında her zaman ki gibi bizler büyük bir dayanışma ve birlikteliğimizi güçlendirerek terörün karşısında durmaya devam edeceğiz.

Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi bizler Bu tür olaylarda geri adım atmayacağız. Ülkemiz için Allah'ın verdiği bir canımız var o da feda olsun.

Bu Hain, alçakça yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Şehit olan askerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.”

"15 TEMMUZ SONRASI OLUŞAN OLUMLU İKLİMİ TAHRİP ETMEK"

Bu arada 26 Ağustos günü saat 11.28'de yazılı bir açıklama gönderen CHP Zonguldak Milletvekillerinden Ünal Demirtaş da, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na değil, Genel Başkanımız ile birlikte CHP'ye ve Türk demokrasisine yapılmıştır. Bu hain, alçak suikast girişimi, sonuç olarak ülkemizi kaos ortamına sürüklemeyi amaçlamıştır. Terör örgütleri ve arkalarındaki karanlık güçler, ülkemizi iç çatışmaya ve kaosa sürükleyerek, demokrasisini yıkmak, 15 temmuz sonrası oluşan olumlu siyasi iklimi tahrip etmek ve Türkiye'yi Suriye'ye çevirerek çökertmek istiyorlar." dedi.

Demirtaş açıklamasına şöyle devam etti:
"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe kalkışmasına karşı ilk andan itibaren kesin tavır alması, siyasi husumeti bir kenara bırakarak, önceliği darbe karşıtlığına, ülke birliğinin sağlanmasına ve terörün durdurulmasına vermesi, terör örgütünü ve arkasındaki karanlık güçleri rahatsız etmiştir. CHP, hain ve kalleş terör saldırılarına inat, parlamenter demokratik rejimi, özgürlükleri ve laikliği savunmaya ve terörün durdurulması için iktidara gereken desteği kararlılıkla vermeye devam edecektir.

Dün Genel Başkanımıza yapılan suikast girişiminde, bu gün Cizre'de ve son günlerde terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralı askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Tüm Türkiye'nin başı sağolsun."

“BOZAMAYACAKLAR”

CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yazılı açıklama ile Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şöyle kınadı: 

“Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin İli Ardahuç İlçesi’ne giderken PKK’lı teröristler tarafından konvoyuna yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Hain terör örgütü ve destekçileri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacakladır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırıda hayatını kaybeden 1 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

TEKİN VE TOSUN KINADI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısını kınadı.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda şehit olan askere Allah'tan rahmet ve yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Demokrasiye yapılan bu saldırılar bizleri asla yıldıramayacagını ifade eden Tekin, Ülkemize, partimize, partililerimize ve Genel Başkanımıza yönelik bu hain saldırıyı lanetliyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca, çıkan çatışmada şehit olan askerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralanan güvenlik görevlilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.” diye konuştu.

Tosun’da, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. CHP olarak teröre karşı tavrımız açık ve nettir. Her türlü teröre karşıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olarak teröre karşı durmaya devam edeceğiz.” dedi.


“ÖFKELİYİZ ANCAK ÖFKEMİZ İNTİKAM ÇAĞRILARI İLE DEĞİL.”

Zonguldak   KESK Dönem Sözcüsü Orhan Yılmaz “Sorumlular Görevden Alansın” başlığıyla yayımladığı mesajda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç’a  gittiği sırada konvoyuna yönelik silahlı bir saldırı gerçekleşmiştir.” Dedi.

Yılmaz, Cizre’de de polis merkezine yapılan bombalı saldırı sonrasında en az 8 polisi kaybettiğimizi ve onlarcasının yaralı olduğunu öğrendiklerini belirttikten sonra açıklamasına şöyle devam etti:  

“Ülkemizin savaş politikalarıyla hızla uçuruma sürüklendiği, her gün bombaların patladığı bu kaotik dönemde,  saldırıları  kınıyor, öldürülen asker ve polislere  rahmet ,yararlananlara ve  Kılıçdaroğlu’na  KESK olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Her yeni güne uyandığımızda bir önceki günden kalan ve yeni güne dair  umutlarımızla güneşe yüzümüzü döndüğümüzde, taşına toprağına övgüler dizdiğimiz  güzel yurdumuzun bir yerlerinden  gelen  patlayan bir bomba ya da hain bir saldırı haberleri  ile yaşamdan yeni canların koptuğunu öğreniyor,kahroluyoruz.

Bir zamanlar öfkemiz cenazemizi  toprağa verilinceye kadardır demiştik ya , arkası gelmeyen her yeni ölümle topraktan alamadığımız için elimizi,artık  hiçbir şey dindiremiyor  öfkemizi.Çünkü bu saldırılar   öncekiler gibi değil..Bu vur-kaçtan öte,yaratılan infial ile yıllardır sözünü ettiğimiz kardeş kavgasının kapımıza dayandığının işaretleridir.Tam da sınırlı olduğu söylenen bir askeri harekat ile Suriye içlerine girmiş , 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerinden yeni yeni sıyrılırken, tonlarca bomba ile asker ve polislerin havaya uçurulması,HDP’li bir ailenin  düğün eğlencelerinin canlı bomba hedefine alınması, stratejik ortağımızdan(!) güven tazeleme ziyaretleri sırasında gündemin bu yönde değiştirilmesi , yaratılan kaotik ortam ile gücü yetenin gücü yettiğince öfkesini dindirmeye çalışacağı,edilen intikam yeminleri ile Lübnanlaşmanın arifesindeyiz.

Öfkeliyiz ancak öfkemiz intikam çağrıları ile değil,saldırganların yakalanması ve bir daha bu türden saldırıların olmaması için gereken önlemlerin alınmasıyla  geçecektir.Yoksa bizlerin , ölümlerin  ve barut kokuları arasında saldırıları lanetlemesi ne ölenleri geri getirecek  ne de saldırıları bitirecektir .Bizler her seferinde barış ve demokrasi derken barıştan muradımızla ırkı,dini,dili ne olursa olsun tüm insanların kardeşçe yaşamasının koşullarını sosyal devletin gerçekleştirmesi gerektiğini söyledik..Demokrasiden yana olan muradımızla  ise hangi düşünce veya inanç olursa olsun başka inanç ve düşüncelere saldırmadığı sürece  özgürce dillendirilmesini istedik..Ayrıca demokrasinin olduğu ülkelerde bu tür saldırılar olduğunda sorumluların yakalanması bir yasal zorunluluk olup siyasi sorumluların da işini doğru yapamadığından dolayı istifa etmesi yoksa görevinden alınması gerektiğini de söyledik. Çünkü saldırganlar kadar bu iğrenç planları ortaya çıkarması , engellemesi gereken kamu görevlilerinde işlerini doğru yapmadığından dolayı sorumlulukları vardır. Ülkemizde iş cinayetlerinde ölümler yüzlerle   sayılıp, her gün patlayan bombalarla hangi sıvasız evin cenazesi ya da kaç çocuk yetim kaldı sorularıyla takılırsak ne istifa eden olur  ne de görevden alınan,ne  saldırılar durur ne de ölümler.Kimse bir yerlerde üst akıl falan aramasın,dış mihraklar diyerek kendi üzerinden sorumluluğu atmaya da  çalışmasın.Saldırıların engellenmesindeki sorumluluklarından dolayı erdemli bir insan gibi  istifa edin,demokrasinin gereği budur.

İnsanların  bombalarla, alçak saldırılarla öldürülmediği bir Türkiye özlemiyle yitirdiğimiz tüm canlara rahmet,yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz