CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Turpcu açıklamasında şunları söyledi:
“Ülkemiz her gün acı haberlerle sarsılmaya devam ediyor. Her gün şehit haberleri alan, şehirlerinin ortasında bombalar patlayan bir ülke haline geldik.
Ülkemizin başkenti Ankara son 5 ay içinde üçüncü kez terörün hedefi oldu. Son iki saldırı Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TBMM, Başbakanlık Merkez Bina ve İçişleri Bakanlığı’nın hemen dibinde gerçekleşmiştir. Ankara’nın kalbinde üst üste bombalar patlıyor, vatandaşlarımız hayatını kaybediyorsa, şunu çok net söyleyebiliriz ki, o ülkede güvenlik yoktur, güvenlik zafiyeti ve istihbarat açığı vardır.
Evet, terör ülkemizin başındaki en büyük bela ve en büyük sorunumuzdur. Bununla birlikte en büyük sorun ülkeyi yönetemeyen yöneticilerdir.

Ülkemizde terörün adeta cirit atmasına sebep olan bu ortamın doğmasına neden olanlar yaşananları izlemekle yetinmektedir. Bunca olaya rağmen ilgili makamdakilerin sorumluluk almamasını ve hesap vermemesini, bu olayları kınayarak geçiştirmelerini kabul edemeyiz. Normal bir ülkede böyle olayın meydana gelmesinde ihmali bulunan tüm sorumlular görevden alınır veya istifa eder.

Bu olay siyasetin ötesindedir, bu nedenle biz bu hain saldırılar karşısında tek vücut olmamız gerektiğini söylüyoruz, ancak bu ilgili makamdakilerin sorumluluktan kaçabilecekleri anlamına gelmez.
AKP, çözüm süreci diyerek bölgeyi PKK terör örgütüne terk ederek, bütün istihbarat raporlarına rağmen bu süreçte şehirlerin cephaneliğe çevrilmesine sessiz kalmış, bunun yanı sıra izlenen hatalı dış politika nedeniyle birçok farklı terörist unsurun ülkemize yuvalanmasının neden olmuştur. Bunun nelere mal olduğunu acı şekilde yaşıyoruz, bu durumu AKP’ye oy veren yurttaşlarımız nasıl görüp değerlendiriyorlar merak ediyoruz.

Bir ülkenin vatandaşları her gün, ‘bugün başımıza ne gelecek acaba’ kaygısı ile tamamen şansa, tesadüfe dayalı yaşıyorsa, o ülkedeki vatandaşların yaşam hakkı güvencesi yoktur. Ülkemiz giderek yönetilemez hale gelmektedir. Bu tür acıları ülkemiz ve halkımız hak etmiyor. En büyük arzumuz artık bunun son olmasıdır. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden kararlı ve dimdik durarak saldırganların amaçlarına erişmelerini engelleyeceğimize inanıyorum. Gelecek nesillere huzur, refah ve barış içinde birlikte yaşayacakları bir gelecek bırakmak bizim görevimizdir.

BUNUN İÇİN CUMHURİYETİMİZİN KURUCU DEĞERLERİNE VE KURULUŞ FELSEFEMİZE DÖNÜŞ YAPMAK ZORUNDAYIZ. ‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ ANLAYIŞIYLA ÜLKEMİZİ İÇİNDE BULUNDUĞU ATEŞ ÇEMBERİNDEN ÇEKİP ÇIKARMALIYIZ.


Bu kadar acı kayıptan sonra ‘Terörle yaşamaya alışmalıyız’ diyen anlayışa diyecek bir şey bulamıyorum. Terörle yaşanmıyor, terör sonucu insanlarımız hayatlarını yitiriyor.

ONLAR ALIŞABİLİR AMA BİZİM BU PATLAMALARA, TERÖRLE YAŞAMAYA, VATANDAŞLARIMIZI KAYBETMEYE ALIŞMAYACAĞIMIZIN, BU DURUMU KANIKSAMAYACAĞIMIZIN DA BİLİNMESİ GEREKMEKTEDİR. BU DURUMU KANIKSADIĞIMIZ AN GERİ DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELECEĞİMİZİN ANLAŞILMASI GEREKMEKTEDİR. Devlet vatandaşının can güvenliğini korumak zorundadır. İnsan hayatı bir ayrıntı değildir, olamaz. Bütün bu saldırlar sonucu evine, yüreğine ateş düşen bizim insanlarımız.

Bu düşüncelerle, dün gerçekleştirilen alçak saldırıda kaybettiğimiz 37 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerimize ve geride kalanlarına güç ve sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenleri, başta PKK terörü olmak üzere, her türlü terörü, terörü destekleyenleri, kandan beslenenleri lanetliyorum.”