Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, AK Parti Gülüç, Kandilli ve Ormanlı Belde başkanları ve bazı parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, Genel Maden İş Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve Bor Cam Müdürü Şeref Yayla’yı ziyaret eden AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır genel bir değerlendirme yaptı.

Ziyaretlerle ilgili yazılı bir açıklama yapan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine asaleten atanan Numan Korkmaz’ın çalışmalarına destek vereceklerini belirtti. Çakır şöyle dedi:


“İHALELERİ GERÇEKLEŞTİRMEMELERİ DURUMUNDA”

“Ereğli Zonguldak’ın en gelişmiş ilçesi olmasına rağmen tam istediğimiz noktada değil. İlçenin eksik ve taleplerini giderme adına gece-gündüz çalışıyoruz. İlçede ilkokul, ortaokul ve liselerde tekli eğitime geçilmesi gerekiyor. 2015 yılı yatırım programına alınan 5 okulun bütçesinin hazır olmasına rağmen 2016 yılında halen ihaleleri gerçekleştirilemedi. Bu okulların yapımında yaşanan gecikmelerde mesuliyeti bulunanları 15 Nisan’a kadar ihaleleri gerçekleştirmemeleri durumunda Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğiz.


Göreve geldiğiniz günden bu yana birlikte uyum içerisinde Ereğli’ye hizmet ediyoruz. Bu günde asaleten göreve gelmeniz dolayısıyla sizi ziyaret ettik, başarılar diliyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada milli eğitimin çıtasını yükseltmek hep birlikte çalışacağız. Daha önce yaptığım basın toplantısında 2015 yılında bekleyen okulların 15 Nisan’a kadar ihaleye çıkarılması noktasında bir tarih belirtmiştik. Bununla ilgili dün yapmış olduğumuz görüşmelerde Yazıcılar ve Danışmentli köyleri okullarımızın ek dersliklerinin önümüzdeki hafta ihaleye çıkacağı bildirildi. Sonraki haftada Orhan Oğuz İlkokulumuzun ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Verdiğimiz tarihte ısrarlıyız. 15 Nisan’a kadar bu okulları Ereğli halkının hizmetine sunma adına ihaleye çıkarılması ile mükellefiz.


EREĞLİ İKİLİ ÖĞRETİMDE KALDI

Ereğli Zonguldak’ın en gelişmiş ilçesi olmasına rağmen yılların vermiş olduğu arsa üretmeme gibi diğer farklı nedenler sonucu ikili öğretimde kalmış bir ilçemiz. Biz bunu Ereğli’ye ve Ereğli halkına uygun bulmuyoruz. Gece gündüz bunların yapılması için çalışıyoruz. Bundan dolayı da milli eğitim müdürümüzün şahsında tüm milli eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz. İlkokul, ortaokul ve liselerle alakalı Ereğli’nin tüm ihtiyaçlarını birlikte planlayıp daha güzel, daha çağdaş, fiziki koşulları daha iyi okullarla birlikte öğrencilerimizi buluşturma düşüncesindeyiz”


Fatih Çakır Kandilli’de yaptığı TTK, GMİS ve Bor-Cam ziyaretleri ile ilgili de şu bilgilendirmeyi yaptı:

ALACAAĞZI AÇILACAK

“Biz iktidar partisinin yereldeki temsilcileri olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bundan en ufak kuşkunuz olmasın. Kömür üretimi daha iyi bir noktaya gelecek. Malum, TTK İle alakalı, Alacaağzı ocağını bir an önce ihaleye çıkarmaya çalışıyoruz. Beklememizin nedeni şu; şu an kömürle ilgili teşvik rakamları belli olacak. Son günlerine geldi. Bugün yarın açıklanacak. Teşvik açıklandığında, ton başına devletin ne kadar teşvik vereceği açıklandığında orada yeniden eski çalışan 850, 1000 çalışana ulaşmak istiyoruz.


OSB’de bir bilim teknoloji koleji yapmak isteyen bir yatırımcımız var. OSB yönetimimiz ile görüştüler. Netleştikten sonra önümüzdeki günlerde onu da sizinle paylaşacağız. Yatırımcılar devam ediyor, bir an önce yüzde 60 seviyesine ulaşmasından ve orada tam anlamıyla girişimcilerin söz sahibi olmasından yanayız.”