Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu, yazılı bir açıklama yaparak 22 yıl önce  Sivas’ta meydana gelen Madımak katliamıyla ilgili görüşlerini açıklarken, “22 yıl geçmesine rağmen, acısını dindirmek için hiçbir şey yapmayan, yargı ve iktidarlar nasıl rahat uyku uyuyor?  Hiç mi empati yapamıyorlar?” dedi.

“CAHİL HALK DİYENLER”

Dursun Ali Kansu açıklamasına şöyle devam etti:

            “ Vicdanlarını nasıl rahatlatıyorlar, canların cayır cayır yanması, yaratılanı yaratandan ötürü sevmesi, bırakın sevmeyi verdiği canı ancak o alır diyenler ne oldu da can almayı kendilerine mübâh gördüler. 

              Onlar cahil halk diyenler siz neden zalimin hak ettiği cezayı vermek yerine, onların avukatlığını yaparak suça ortak oldunuz.

              22. yılında yine hatırlatıyoruz, 02.07.1993 Sivas Madımak,  Pir Sultan Abdal’ı anma programı için Madımak otelinde konaklayan yazarlar, şairler, sanatçılar ve semah ekipleri, gözü dönmüş bir grup yobazın oteli ateşe vermesiyle. diğer halkı da galeyana getirip ‘yakın ula yakın’ diyerek, tekbir getirerek 35 canımızı ve aydınlığı, sanatı, insanlığın geleceğine katliam yapmıştır.

            10 binlerce insanın gözü önünde yapılan bu katliam, belgeli,  görüntülü kanıtları olduğu halde adalet yerini bulmamıştır. Suçlular aranmasına rağmen normal yaşantısını sürdürmüş, yakalanmamıştır

            SANIKLAR KORUNMUŞTUR”

            5 sanık tutuklanmadan zaman aşımına uğratılmış, yani birileri tarafından korunmuştur.

           Bu adaletsizlikler devam ettikçe, mezhepsel  ve etnik kökenlere dayalı politikalar uygulandığı sürece ne ülkemizde nede yaşadığımız coğrafyada, özellikle de orta doğu sınırlarımızda huzur bulmamız ve ülke itibarımız açısından geleceğimize umut yerine kaygılarımız artmaktadır.

            Bu gün geldiğimiz nokta da, gidişatın vahimliğini göstermektedir. Kobani'de yaşananlarında Işid gibi caniler ordusunun oluşum kaynakları da bu yanlışlar zincirinden meydana gelmiş ve bu yanlışlar devam etmektedir.

            Biz diyoruz ki;   hak hukuk yerini bulsun, yanlışlardan vazgeçelim,  suçlular cezalarını çeksin adalet yerini bulsun, yaralar sarılsın, acılar hafiflesin. 

“HAK YERİNİ BULANA KADAR”

           Birileri bu acı ve kaostan beslenebilir, bizlerde karanlıkları aydınlatana kadar, hak yerini bulana kadar, hep takipçisi, avukatı ve savcısı olmaya devam etmekte kararlı olduğumuzu tüm alevi örgütleri ve aydınlık yarınlar için kendini adamış sivil toplum örgütleri ile mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha  duyurarak.

           Sivas Madımak'ta hakka yürüyen, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını kaybeden canları saygı ile anıyoruz, ruhları şad olsun, devri daim ve kadim olsun.”