Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, “Kdz.Ereğli'ye "MÜJDE FAKÜLTESİ" Kurulsun!” başlıklı bir açıklama yaptı.

Şeker “Neden? Kdz.Ereğli'de her kesimin ve herkesin hem fikir olduğu Üniversite/Fakülte konusunda bir adım ilerlenmiyor?” sorusunu yönelterek, söz olarak var olan ve gerçekleşmeyen konu hakkında, topu Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır’a atarken şöyle dedi:

“Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tam bir yıl önce, Erdemir AR-GE Açılışında ilk müjdeyi verdi: Erdemir Metalurji Fakültesi kuracak.

(11.02.2013 Erdemir Genel Müdürü Fatih Osman Tar'a, kendi isteği ile basına kapalı ziyaretimizde, Oyak Vakfı'nın Eğitim müdürlüğünün olduğu yere Metalurji Fakülteli Vakıf Üniversitesi kurabileceğini ilk kez MHP ilçe teşkilatımız tarafından iletilmiş ve pozitif karşılanmıştı)

Milletvelili Çaturoğlu yaklaşık bir yıl önce Müjdeyi verdi: Eski hastanenin BEÜ'ye devrini bakanlık onayladı. Temmuz 2015
Ağustos 2012'de İlahayat fakültesini Ereğliye çok gören, İlahayat Fakültesini Ereğli'den Zonguldak'a alan, Rektör Mahmut Özer Müjde verdi:

BEÜ Senatosu Turizm Fakültesini Ereğli'ye onayladı. Ekim 2015

Akp ilçe Bşk.Fatih Çakır: Erdemir 50.yıl Müjdesi verdi, Erdemir fakülte yapacak.(52.yıla girmek üzereyiz) Aralık 2015.
Eski hastanenin BEÜ'ye devrinden sonra, Avan Projesinin masrafını ve yapımını üstlenen ama şuana kadar gerçekleştirmeyen TSO Bşk.Yaşar Tetiker:
Kdz.Ereğli'ye TOBB Vakıf Üniversitesi yapabiliriz.Nisan 2016.

Yani Kdz.Ereğli'mize:
1.Erdemir, Metalurji Fakültesi yeri ile beraber söz vermiş.
2.BEÜ senatosu Turizm Fakültesine onay vermiş.
3.TSO Vakıf Üniversitesi yapmak istiyor.
Şuana kadar elde var sıfır.


Şimdi, Kdz.Ereğli: Unu, yağı, şekeri olan Müjdeci Fatih Çakır'dan ve Müjdeci Faruk Çaturoğlu'ndan: Müjdelerinden bir, iki adım ileri gitmelerini ve Üniversite/Fakülte ihtiyacımızı hayata geçirmelerini bekliyor...”

 

MHP TALAT ŞEKER