CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, hükümetin TTK’ya ilişkin politikasını eleştirdi.

 CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Şerafettin Turpcu, denetmeni olduğu TTK ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği bütçe konuşmasını TTK’nın mevcut durumu ve alınması gereken acil önlemlere ayıran Milletvekili Turpcu, bütçe konuşmasının ardından gerçekleştirilen soru cevap kısmında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a şu soruyu yöneltmişti:

 “Sayın Bakan Grizu faciasında ölen işçilerimize rahmet dilediler ama Zonguldak'ta yaşayanlarla ilgili ve iş bekleyenlerle, işsizlerimizle ilgili bir çözüm bulamadık. Türkiye'de 1980'lerde yüzde 80 olan kömürün Türkiye sanayisine yeterliliği maalesef şu anda yüzde 6'ya düşmüş durumda. Taş kömürü bir tek Zonguldak'ta var. Bununla ilgili sizlerden hiçbir şey duyamadık. Dolayısıyla, ne olacak Zonguldak'ın hali, taş kömürünün hali?”

  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın sorulara cevap vermemesini eleştiren Milletvekili Turpcu şunları söyledi:

"Görüyoruz ki hükümetin gündemi ile Zonguldaklıların gündemi aynı değil. 3 Milyon Suriyeli’yi misafir ediyoruz diye övünen iktidar, TTK`ya yatırım yapıp, 3200 işçi alamıyor. Bu ihtiyacı bildikleri halde görmezden geliyorlar. Zonguldak hak ettiğini istiyor, yatırım istiyor, iş istiyor bunu üstüne basa basa söylüyoruz. Bu duruma kayıtsız kalanların değerlendirmesini halkımız yapacaktır.”​