Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, beraberindeki heyet ile birlikte Ören Yenimahalle'de vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan görüşmede Sertan Ocakçı, mahalle halkını sorunlarını dinledikten sonra bu sorunları Belediye Meclisine taşıyacaklarını kaydetti.

 Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı 28.02.2016 Pazar günü Ören Yenimahalle sakinleriyle birlikte mahalle kahvesinde, mahallenin sorunlarına ve sıkıntılarına çözüm bulabilmek için toplantı yaptı. Toplantıya CHP İlçe Başkanı, İlçe Yöneticiler, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Konular ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Mahalleyi ziyaret eden CHP İlçe Başkanımız mahalle sakinleri ile konuşup dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Konuyu bildiklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, konuyu CHP Belediye Meclis Grubuna taşıyacaklarını ve Belediye Meclis’inde konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

Yapılan toplantıda konuşan mahalle sakinleri "7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi kaldırılan Zabıta Kulübesinin mahalleye seçim sonrasın da tekrar getirildi ve verilen sözler tutulmadı. Ceza işlemlerinin iptali, mahallenin imara açılmasını ve acil olarak 18. Madde uygulamasını istiyoruz. Çatı yapımına dahi izin verilmiyor. Çatısı olmayan evleri yağmurlarda su basıyor. Isı yalıtım ve montalama dahi yaptıramıyoruz. Yapılan kanalizasyon her yağmurda sorun oluyor. Bu sorunu defalarca belediyeye iletmememize rağmen çözüm bulunamadı. İzinsiz inşaat gerekçesi ile bizlere ceza yağdırdılar.  Tamamlanmayan kanalizasyon hatları için başvuru yaptığımızda boruların mahalleli olarak bizim almamız gerektiği ve Belediyenin sadece kepçe yardımı yapabileceği söylendi. " dediler.

  

CHP ilçe başkanı Sertan Ocakçı ise konuşmasında mahalleli ile birebir görüşüp sorunları yerinde görüp, dinleyip çözüm için bu konuları belediye meclisine götüreceklerini kaydetti. Ocakçı konuyla ilgili olarak açıklamasında "CHP İlçe Başkanı, Mimar ve Belediye Meclis Üyesi olarak, çözüm önerilerini masaya yatırdığımız mahalle toplantısında,  Mahalle de ve yerinde yaptığımız incelemede asfalt sıkıntısının en üst seviyelere kadar çıktığını gördük.  Bize aktarılan sorunların çözümü noktasında konuları CHP Belediye Meclis Grubuna ve Belediye Meclis’ine taşıyacağız. Bunun için mahallelimize söz verdik. Bu konular Ereğli'nin konularıdır. Gerekli dikkati göstereceğiz ve takipçisi olacağız"  dedi