CHP eski Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Kemal Anadol’nun annesini vefatı üzerine cenaze törenin katılmak üzere Ereğli İlçesinde gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret etti.

Ziyarette Konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç’un İlçemize ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizlere onur verdiler.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da,  “Bugün eski İzmir Milletvekili gurup Başkan vekilimiz Kemal Anadol’un annesi rahmetli oldu. Kemal Anadolun annesi olmaktan öte rahmetli Zihni Anadol’un eşi olması bence tarihi düşülecek kayıt bakımında vurgu yapılması gereken bir noktadır. Allah rahmet eylesin. Gelmişken başarılı Belediye Başkanımız Nuri Tekini’ de ziyaret etmek istedik. Alaplı’da CHP’nin Belediyecilik hizmetleriyle bundan sonrası içinde daha iyi taşınması için yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

“PKK ile yandaş olup. Kol, kola girdiler”

 

“Biz her zaman Türkiye’nin dirliğinden, birliğinden, kardeşliğinden, birlikte yaşama iradesinden yana olduk ve bunu da çok net bir şekilde ifade ettik” diyen Koç konuşmasına şöyle devam etti:

“Siyaset ortada akıyor, ortada bir sürü Hacivat, Karagöz dolaşıyor. Kimisi meclis kürsüsünden bas, bas bağırıyor, kimisi Türkiye’yi teröre peşkeş çekmenin hazırlığını uzun yıllar yaptıktan sonra bugün yaşanan sonuçlarda hiç payları yokmuş gibi, “yavuz hırsız, ev sahibin bastırır” misali üste çıkamaya çalışıyorlar. Bunların hepsi vaktinde söylendi ve kayıtlarda var. Akıl ve divan tutulması olmayanlar bunların hepsini bilir. PKK ile yandaş oldular, kol, kola girdiler. Ne istendi de vermedin belki o görüşme masasında onlara da ifade edildi o görüşme masalarında Türkiye üzerinden tuzaklar kurdular. Bunlar Oslo’da ve Habur’da hepsi yaşandı ve bugün Nusaybin de, Yüksekova’da, Şırnak’ta, Cizre de ve İdilde verdiğimiz her şehitte bugüne bu olayların taşınması için gününde sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin payı ve vebali var. Hiç sorumlulukları yokmuş gibi üste çıkmalarına insan hayret ediyor. Siyaset her türlü rolü oynamayı gerekli kılıyor belki ama vicdan denen bir terazi var o terazide mutlaka kaybedecekler. Bundan sonrasında Türkiye’yi umarım daha sıkıntılı günler beklemiyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız.”

“İmralı’ya Motor seferleri düzenliyorlar”

 

“Üzerimize bir takım şeyler yapıştırılmaya çalışılıyor” diyen Koç, “Biz her zaman Türkiye’nin dirliğinden,birliğinden,kardeşliğinden,birlikte yaşama iradesinden yana olduk ve bunu da çok net bir şekilde ifade ettik.Türkiye’nin başında böyle bir bela var bu belanın çözüm yeri İmralı’ya, motor seferi düzenleyerek terör örgütü lideri ile gizli pazarlıklar yapmak değil, sorunu mecliste milletin önünde açık şeffaf tartışmaktır dedik. Bu gün yaşananları hep beraber aşmak sorundayız. Ben şu ana kadar bu uğurda kaybettiğimiz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Türkiye bu sorunu aşarak önümüzdeki yılları gitmek sorunda bu gerçeği de hep beraber kabul etmemiz gerekiyor. Akıllı ve birleştirici bir siyaset, ayrıştırmayan bir siyaset, Türkiye’nin birliğini ve birlikte yaşama iradesini koruyan bir siyaseti herkesin milli bir çizgide sürdürmesi gerekiyor bu o nokta tayız.” Dedi.