Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, yatırım yılı olarak ilan ettikleri 2016'da bir yandan değişim ve gelişimi sürdüreceklerini bir yandan da kültürel zenginlikleri koruyarak bütünleştireceklerini söyledi.

Uysal, Ereğli Belediyesi tarafından aylık olarak yayınlanan "Bülten" dergisinde "Başkanın kaleminden" bölümünde değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Başkanı Uysal'ın kaleme aldığı yazı şu şekilde:

"Ereğli'mizi marka kentler yarışında öne çıkartacak bir çok projemizden daha öncede bahsetmiş ve bu projeleri gerçekleştirmek için tüm hazırlıklarımızı yaptığımızı belirtmiştim. Halkımızın desteğiyle Ereğli'mizde, değişim, dönüşüm ve gelişimi hedef alan bu çalışmaları bir bir yaparken 4 ayrı siyasi seçim geçirdiğimizi de unutmayalım.

Artık projelerimizin vücut bulacağı bir döneme girdik. Şehrimiz için en iyi, faydalı ve kaliteli olan, ilçemize yeni bir statü ve kimlik kazandıracak, kültürel hafızasının olduğu, yani gerçek, simgesel ve imgesel olarak inşa edeceğimiz bu süreçte, merkezi yönetim, yerel yönetim, üniversitemiz, STK'larımız ve özel sektör işbirliklerini de güçlendirerek, "Marka şehir" yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz.

Ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı öne çıktığı bir zaman dilimindeyiz. Herşeyin en güzeline layık Kdz.Ereğlimizi bu yarışta en önde tutmak için ihtiyaç duyulan her kararın altına imzamı atıyor, planlamamızı da ona göre yapıyoruz. Kalıcı eserlerin, büyük projelerin elbette ki bazı sancıları olur. Ereğli'nin gelecek ufkunda önemli bir yer edineceğine inandığım Kent Meydanı Projemizi de çok önemsiyorum. Projemizde yer alan toplumsal paydaşlarımızla bilgilendirme-revize çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zor olan karar vermekti. Ereğli'mize ve geleceğine olan sevdamız gereği, biz o kararı verdik, zor kısmını aştık.

Şehrimizin yapısal sorunlarını aşma yönünde sürdürdüğümüz çalışmalar devam ederken, ışıl ışıl, pırıl pırıl, rengarenk bir Ereğli için, dün olduğu gibi bugünde birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yatırım yılı olarak ilan ettiğimiz 2016'da bir yandan değişim ve gelişimi sürdüreceğiz bir yandan doğal ve kültürel zenginliklerimizi koruyup, bütünleşeceğiz. Huzuru yakalamış, sinerjisi oluşmuş, güçlü insanları mutlu, yarınlarına inanmış bir Karadeniz Ereğli için gece gündüz çalışıyoruz"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)