Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Zonguldak İl ve Merkez İlçe Başkanlık binasına yapılan taşlı saldırıyı kınadıklarını bildirdi.


Tosun, Parti binasından gazetecilere yaptığı açıklamada, Son aylarda ülkemizde terör ve katliam had safhaya ulaşmışken halkımızda saten tedirgin durumdayken böyle bir saldırı insanlarımızı saha da kaplaşmaya, kutuplaşmaya sebep olacağını öne sürdü.

Olayı şiddetle kınadıklarını ve tüm halkımızı sağ duyuya davet ettiklerini ifade eden Tsoun, şunları kaydetti:
Bizler hangi partiden olursa olsun birlikte yaşamak zorundayız. Fikir ve düşüncelerimizi her zaman, her yerde açıklamak tüm insanların anayasal hakkıdır. Ancak, fikir ve düşüncelerin hakkından gelemeyenler fikir ve düşünce sahibinin hakkından geliyorsa orada terör başlamış demektir. Bizler terörün her türlüsüne, nereden gelirse gelsin karşıyız ve lanetliyoruz. Toplumun fikir ve düşünce özgürlüğü alanı daraltılmasıyla, terörün faaliyet alanı genişleyecektir. Yönetenlerin ayrıştırıcı dil yerine birleştirici, hoşgörülü, öteki, beriki demeden huzurlu bir ülkede yaşamak hepimizin özlemidir. Halkımızın ve ülkemizin güvenliğini sağlamakla görevli yetkili ve yöneticilerin bu konuda daha hassas duyarlı olmasını talep ediyor, önlemlerin alınmasını bekliyoruz.”