CHP Zonguldak Örgütlerinin Salı gününden itibaren maden şehitlerinin yakınlarının haklarını gündeme getirmek ve kazanmak için imza kampanyası başlatacağı açıklandı. CHP Zonguldak il Başkan Yardımcısı Volkan Alkaç’ın konruyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu`nun, 2014 yılında Soma ve Ermenek’te yaşanan facialar sonrasında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine tanınan hakların genişletilmiş haliyle Zonguldak’taki ve Türkiye’nin diğer illerindeki tüm madenci ailelerine tanınması amacıyla verdiği kanun teklifine Zonguldak halkının sahip çıkması gerekmektedir. Zonguldak'taki maden şehidi yakınlarını derinden yaralayan bu haksız durumun derhal ortadan kaldırılması için CHP örgütleri Salı sabahı itibaren maden ocakları ve tüm ilçelerimizde eş zamanlı imza kampanyaları yapıp ve tüm halkımıza Zonguldak Maden Şehit ailelerine yapılan bu haksızlığı anlatacağız.  

Zonguldak bu güne kadar beş binden fazla maden şehidi vermiş bir ildir. Zonguldak madencilerimiz de Soma ve Ermenek’te hayatını kaybeden emekçilerimiz gibi ülkemizin refahı ve kalkınması için mücadele ederken hayatlarını kaybetmişlerdir.  

Maden şehitlerimizin bir kısmını belirli bir yasa kapsamına alıp bir kısmını almamak Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olmakla birlikte, vicdanların da kabul edebileceği bir durum değildir. Bu durumun düzeltilmesi için mücadele edeceğiz. Bu mücadelemizde tüm Zonguldak halkını yanımızda görmek istiyoruz."