Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin “Belediye sınırlarını genişletilmesi Belediyenin gelirlerini artması açısından çok önemlidir. Belediye yakın köylerdeki vatandaşlar bizlere talepte bulunması durumda bizde Belediye olarak her şeyi yaparız.”


Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda, Alaplı Kent Konseyi Genel Kurulunda alınan kararların görüşüldü.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı konuşmada, Kent Konseyinde görüşülerek karara bağlan Belediye sınırlarını genişletilmesi Belediye açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Sınırların genişletilmesi için öncelikle Belediye yakın köylerdeki vatandaşların talepte bulunması gerektiğini anlatan Tekin, şunları kaydetti:

“Biz çok yakın olan köylerimiz var. Huzurkent, fatih mahallesi, okçular ve aşağı doğancılar köyleri hemen dibimize gelen Ereğli’nin mahallesi buralarla ilgi bizim bir yaptırım gücümüz yok. Orada yaşayan vatandaşlarımızdan bize talep gelmesi lazım. Daha önce Okçular köyüne bağlı olan TOKİ evleri Yeni Mahalle vardı. Buradaki vatandaşlar Belediye müracaatta bulundu ve referandum yapılarak Belediye sınırlarına dahil oldular. Belediyenin sınırlarını genişletmesine ihtiyacı var. Büyümemiz lazım, maddi yönden de Belediyemiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bunu yapmak bizim elimizde değil, keşke Belediye sınırlarını genişletebilsek. Kent Konseyimize yer tahsisi ile ilgi bir sözümü vardı.2016 yılında Kent Konseyine bir bütçe ayırarak yer tutmayı planlıyoruz. 2016 böyle bir çalışmamız olacak.”

Gündem maddesi ile ilgi söz alan Ak Parti Belediye Meclis üyesi Hüseyin Öztürk de, Belediye sınırlarını genişletilmesiyle ilgi Belediyenin ön ayak olması gerektiğini belirterek, “Belediye Başkanı, Meclis üyeleri ve birim amirleri bununla ile kamuoyu oluşturmazsa vatandaşlarda kendi içinde organize olup Belediyeyi alın diye hayatta gelmez. Bu konuda hep birlikte el birliği ile kamuoyu çalışması yapalım. Öncelikli olarak AKAL İplik fabrikasının içinde bulunduğu alanı Belediye sınırlarına alınması lazım en azından bununla ilgi bir çalışma yapılabilir.” Dedi.

Konuşmaların ardından sone eren Meclis Ağustos ayında tatile girdi. Meclis toplantısı Eylül ayında yapılacağı kararlaştırıldı.

 
(Haber: Cem Sürmeneli)