Kdz.Ereğli TSO Başkanı Tetiker'in darbe girişimi sonrası muhalefete yönelik söylemlerine CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ocakçı yanıt verdi:

 

"Kentimizde ticaretin ve sanayinin devamını ve gelişmesini sağlamakla yükümlü olan TSO’nun başındaki Tetiker ne yazık ki siyasi bir söylemde bulunuyor. Tetiker, bu söylemiyle muhalefet partilerini “darbe sebebi” olarak göstererek hedef haline mi getirmek istiyorsunuz? Yoksa iktidar partisine sevimli mi gözükmeye çalışılıyorsunuz? Yoksa Türkiye’nin siyasi muhalefet partilerini darbe sebebi olarak göstermeniz konusunda kimsenin bilmediği sadece kendinizin bildiği bir bilgimi var? Böyle bir bilgiye sahip iseniz bunu kamuoyu ile paylaşmaya ve ispata davet ediyorum"

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker'in önceki gün düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası muhalefete yönelik söylemlerine sert tepki gösterdi.

 

Tetiker'in muhalefet partilerinden özür dilemeye davet eden Ocakçı yazılı açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan zor dönemlerin halkın birlik ve düşüncesi ile, 'darbeye hayır' diyerek demokrasiye sahip çıktığını hatırlattı. Bu birlikteliğe tüm siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve halkın Cumhuriyet, demokrasi için tek vücut olarak güç verdiğine vurgu yapan Ocakçı şu ifadelere yer verdi:

 

"TALİHSİZ AÇIKLAMALARI"

"Bu konuda Cumhuriyet Halk Partimiz de, Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikle milletvekillerimize “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidin” talimatı ve ardından ortaya koyduğu duruşu ile gereken tavrı sergilemiştir.  Ancak ülkemiz genelinde tüm partilerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Ülkemizin tamamının kenetlenmesine ve birlik beraberliğimizin oluşumuna, TSO Kdz. Ereğli Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yaşar Tetiker’in talihsiz açıklamaları gölge düşürmüştür.

 

"HADDİNİ AŞAN İFADELER"

Sayın Tetiker, düzenlediği bir basın toplantısında 15 Temmuz’a yönelik değerlendirmesinde;  “Türkiye’de genellikle baktığınızda, benim analiz ve tespitlerimde, bu zemini hazırlayan muhalefettir. Muhalefet sürekli iktidara siyasi olarak yüklenir, siyaseti tamamen itibarsız hale getirirler, ondan sonra da ‘gelsin, buyursun ihtilal yapsın’ diye bir davetiye çıkar. Bizde her zaman söylediğimiz bir söz vardır; muhalefet, iktidarı iş yaptırmama üzerine kurulmuştur. Ortadoğu kültürüdür bu. Bırak adamın elini kolunu bağlama iş yapsın. Bekle, halk beğenmezse zaten seni getirir, sabırla bekle. Bizde öyle bir şey yok. Bizde ağır hakaretler, ayaktan, peçeden çekme iş bozma…”sözleri ve açıklaması ile ülkemizin tümüyle kenetlendiği, siyasi birlikteliğin demokrasi adına oluştuğu bir dönemde suç isnat edecek açıklaması anlamsızdır. Ülke yönetiminin ve demokrasinin ‘olmazsa olmazı’ olan muhalefeti, ‘Darbe sebebi’ olarak göstermesi ise açıkça talihsiz ve haddini aşan ifadelerdir.

 

"DARBELERE KARŞI DURUŞ TAVRINI SERGİLEMİŞ EN KÖKLÜ SİYASİ PARTİ"

Bu sözleri üzerine Sayın Tetiker’e Cumhuriyet Halk Partisinin önemini ve tarihsel sürecini hatırlatmakta fayda olduğu inancındayız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bugüne kadar olan süreç içerisinde darbelere ve diktalara her zaman karşı olduğunu beyan etmiş ve Darbelere karşı duruş tavrını sergilemiş en köklü siyasi partidir. Yine hatırlatmak isteriz ki; Bugüne kadar olan tarihsel ve siyasi süreç incelenirse açık ve seçik görülür ki; CHP, Darbelerden en çok zarar görmüş siyasi partidir. Darbelerden zarar gören, partisi kapatılan, siyasi liderlerine darbe sebebi ile siyasal yasaklar getirilmiş parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Ana muhalefet görevi gören Türkiye’nin en köklü siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de  içinde bulunduğu muhalefet görevi olan partileri halkımıza darbe sebebi olarak göstermek siyasi tarihi bilmezden gelmektir.

 

"İSPATA DAVET EDİYORUM"

Kentimizde; Ticaretin ve Sanayinin devamını ve gelişmesini sağlamakla yükümlü olan TSO’nun başındaki Sayın Tetiker ne yazık ki siyasi bir söylemde bulunuyor. Sayın Tetiker, bu söylemiyle muhalefet partilerini “darbe sebebi” olarak göstererek hedef haline mi getirmek istiyorsunuz? Yoksa iktidar partisine sevimli mi gözükmeye çalışılıyorsunuz? Yoksa Türkiye’nin siyasi muhalefet partilerini Darbe sebebi olarak göstermeniz konusunda kimsenin bilmediği sadece kendinizin bildiği bir bilgimi var? Böyle bir bilgiye sahip iseniz bunu kamuoyu ile paylaşmaya ve ispata davet ediyorum.

 

"TEKZİP ETMESİNİ İSTİYORUZ"

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ; Sayın Tetiker’in bu ifadeleri hiçbir ticaret ve sanayi erbabının fikri olmadığını biliyoruz ve Sayın Tetiker’in ortaya attığı bu fikirleri ticaret ve sanayi odası üyelerinin hiç birinin savunmadığını da biliyoruz.  Sayın Tetiker’in bu sözlerinde hedef haline getirdiği Muhalefet partilerinden ve Cumhuriyet Halk Partisinden özür dilemesini ve özellikle temsil ettiği Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarının fikrinin bu yönde olmadığını tekzip etmesini istiyoruz"

 

 

(Haber Merkezi)