EREĞLİ-ZONGULDAK KARAYOLU: İhalesi yapıldı, sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Yaklaşık 20 kilometre civarında, Kandilli tepesi-Kozlu arası sıcak asfalt bu sene yarısı bitirilip önümüzdeki yıl da yarısı tamamlandıktan sonra bu yol tam anlamıyla hizmete girecek.


KABASAKAL ISLAH EDİLİYOR:
Kavaklık ve Kepez'de sıkıntıya yol açan Kabasakal deresinin ıslah çalışmaları bir kaç güne kadar başlıyor. Bu sene sonunda ciddi anlamda bitmiş olacak ve bu bölge dere taşma riskinden kurtarmış olacağız.


İLK ETAPTA BİN KİŞİ İSTİHDAM HEDEFİ:
Ereğli'de şuan tersanelerde 500 civarında çalışan, istihdam edilen sayısı var, bunu 700-1000'lere taşımak istiyoruz. Milli Savunma Bakanlığı'na ziyaretimiz olmuştu, gerekli çalışmalar yapılacaktı. Bakanlar değişmesinden sonra bu ziyareti tekrar yineleyeceğiz. Başbakanımızın bu alandan gelmesi Ereğli için çok büyük bir önem arz ediyor.


ALACAAĞZI İHALEYE ÇIKIYOR:
Alacaağzı kömür ocağı, 29 Haziran'da ihaleye çıkacak. Rödevans parası en düşük değerlerden tutulacak. Yaklaşık 850 kişinin çalıştığı bir yer, istiyoruz ki eski günlerine hatta onun üzerine çıkabilsin. İhaleden ümitliyiz, inşallah güçlü bir firma alır, istihdam oluşturur.




AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ve Ormanlı, Kandilli, Gülüç Belde Başkanları ile düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteci Yalçın Kasapoğlu'na başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Çakır, AK Parti'nin yeni yönetiminin belirlenme sürecinin tamamlandığını anlattı.


MKYK'DA ÖZBAKIR MUTLULUĞU
AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın partinin en üst yönetim kademesi olan Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda Zonguldak'tan ta temsilci olarak yer almasından mutluluk duyduğunu belirten Çakır yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


ULAŞIM-YOL
Ereğli-Zonguldak yolu yıllardır bizden önceki iktidarın 15 yıllığına bu ihaleyi yapmasından dolayı bugüne kadar bitirilememiş bir yoldu. O zaman 15 yıllık ihaleye verme ufkuna sahip olanlar bizden diğer projeleri kısa sürede bitirme beklentileri oluşmuştur, bu da bizim ne kadar büyük projeleri kısa sürede bölgeye kazandırdığımız göstergesi olmuştur. İhalesi tamamlandı önümüzdeki günlerde sonucu açıklanacak. Yaklaşık 20 kilometre civarında, Kandilli tepesi-Kozlu arası sıcak asfalt bu sene yarısı bitirilip önümüzdeki yıl da yarısı tamamlandıktan sonra bu yol tam anlamıyla hizmete girecek. Kandilli Tepesi ile Kepez arasındaki yol güzergahını bu yıl sonuna kadar bitirmek istiyoruz, çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.


OKULLAR
Okullar ile ilgili açıklama daha önce da yapmıştık, 4 tane önemli okulumuz vardı. Bunlardan bir tanesi Danışmentli geçen hafta ihaleye çıktı, dün Yazıcılar köyü okulumuz ihaleye çıktı, Orhan Oğuz EKAP'a bildirimi yapıldı, ihale günü bekleniyor. Melih Şule Ortaokulu çalışmaları sürüyor, dere seviyesinde olduğundan dolayı bodrum katının yapılmasını uygun görmedi Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi proje bodrumsuz çiziliyor. 2015 yılından beri takip ettiğimiz bu 4 okul, Ereğli'deki bazı bölgeleri tekli öğretime taşıyacak. Mesela Orhan Oğuz şuan yaklaşık bin 400 öğrenci ile ikili öğretim yapıyor, bu okulu hizmete aldığımız zaman o bölgeyi de ikili öğretimden kurtarmış olacağız. Melih Şule Okulu da Kırmacı bölgesine ciddi rahatlık sağlayacak.


"ENAZ 2-3 LİSE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"
2016 Yılından da çeşitli okul taleplerimiz var, Kepez, Gülüç, Atatürk Ortaokulunun yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili onlar da önümüzdeki Haziran ayında açıklanacak. İlkokullar Nisan ayına kadar açıklanıyordu bu sene biraz daha fazla uzayacak, liseleri direk milli eğitim bütçesi ile yapıldığı için açıklanma tarihi Haziran. Önemsiyoruz enaz 2-3 lise kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında Ereğli'ye vasıflı öğrenciler yetiştirmek adına, okulu tamamladığında istihdama katkı sağlamak adına bir bölüm bir lise kazandırmak istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bunları paylaşacağız. Yapı Malzemeleri Lisesi hedefimiz var. Hem müteahhitlerin hem belediyelerin hem inşaat sektörünün işine yarayacak liseyi Ereğli'de açmayı hedefliyoruz, bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.


KABASAKAL DERESİNİN ISLAHI
Kavaklık ve Kepez'de sıkıntıya yol açan Kabasakal deresinin ıslah çalışmaları bir kaç güne kadar başlıyor. Bu sene sonunda ciddi anlamda bitmiş olacak ve bu bölge dere taşma riskinden kurtarmış olacağız. Ereğli için önemli bir sorundu. Bunun yanı sıra Armutlucuma'da İskenderli köprüsü vardı yıkılmıştı, çalışmaları başladı.


GİRİŞİMLER DEVAM EDECEK
Üniversite projemiz biliyorsunuz eski Devlet Hastanesi'nin yerini tahsis ettikten sonra çizim aşamasındaydı inşaat ihale aşamasına getirmek için çaba sarf ediyoruz. Bakanlarımız yeni değişti, Kalkınma Bakanlığı nezdinde girişimlere devam edeceğiz.


TERSANELER
Tersaneler , Başbakanımız, Genel Başkanımız Binali Yıldırım'ın bu sektörden geliyor olması bir avantaj. Ereğli'de şuan tersanelerde 500 civarında çalışan, istihdam edilen sayısı var, bunu 700-1000'lere taşımak istiyoruz. Milli Savunma Bakanlığı'na ziyaretimiz olmuştu, gerekli çalışmalar yapılacaktı. Bakanlar değişmesinden sonra bu ziyareti tekrar yineleyeceğiz. Başbakanımızın bu alandan gelmesi Ereğli için çok büyük bir önem arz ediyor.


ALACAĞZI İHALEYE ÇIKIYOR
Alacaağzı kömür ocağı, 29 Haziran'da ihaleye çıkacak. Rödevans parası en düşük değerlerden tutulacak. Yaklaşık 850 kişinin çalıştığı bir yer, istiyoruz ki eski günlerine hatta onun üzerine çıkabilsin. İhaleden ümitliyiz, inşallah güçlü bir firma alır, istihdam oluşturur.


OSB'DE YENİ YATIRIMLAR
Organize Sanayi Bölgesi'nde ilave yatırımlar oluyor. Yeni yatırımlar, 150-200 kişilik istihdamlar oluşuyor, yeterli mi tabi ki değil. Ereğli'de işsizlik sorunu var, bunu da çözmek anlamına gayret gösteriyoruz.


EREĞLİ'YE AİT ÜNİVERSİTE
Ereğli'ye yakışan öğrenci seviyesine çıkmamız lazım. Öğrenci sayınız 3 binlerde iken siz bunu 10-15 binlere taşıyamamışken, 'Ereğli'ye ait bir üniversite olsun' demek ayakları yere basmayan bir projedir. Bizim projelerimizde de böyle birşey olmaz.


"HÜSEYİN UYSAL İLE FATİH ÇAKIR ARASINDA PROBLEM VAR MI SORUSU?"
Böyle birşey söz konusu değil. Hangi görevde olursak olalım, şahıslar olarak düşüncelerimiz hiçbir zaman kurumlara etki etmemesi lazım. Ak Parti kurumsal bir parti. Görüyorsunuz Başbakan değişiyor, Bakanlar değişiyor ne kadar olağan değişiyor. Bunu başka bir ülkede başka bir partide kimileri kasetle değişiyor, bizimkisi gönül rızası ile değişiyor. İkisi ile tokalaştık, görüştük. Çok coşkulu bir kongre gerçekleşti, yerelde de böyledir. Milletvekillerinin, teşkilatların, yapacağı alanlar bellidir, belediye başkanımız ile şahsi hiçbir sorunumuz olamaz. Hızlı koşmak, hep birlikte koşmak istiyoruz, bize yol arkadaşı olanlarla da yürümek istiyoruz.


UYSAL İLE ULUPINAR BİR ARAYA GELİYOR
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal bir araya geliyor tabiki. Şöyle söylemek lazım diyaloglarında bir sıkıntı görmüyorum, aile içerisinde, baba ile oğul arasında, abi ile kardeş arasında dahi o günkü durumdan kaynaklanan birbirlerine karşı sözlü ifadeler olabilir, bunları doğal karşılamak lazım. Büyük bir ailesiniz, milletvekilinin de stresi var, belediye başkanını da stresi var. Kalıcı sorun olacak birşey değil. Aralarında en ufacık bir sıkıntının devam ettiği kanaatinde değilim. Hep birlikte bölgemize hizmet ediyoruz"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)