Milletvekili Turpcu’nun açıklamaları şöyle:

"Her gün şehit haberi alıyoruz. Temmuz 2015'den bugüne kadar tam 285 şehit verdik.  285 tane pırıl pırıl hayatı, evlatlarımızı kaybettik. Verdiğimiz şehitler Zonguldak ilimiz dahil ülkemizin dört bir yanına ateş düşürmüştür. Bu son olsun dedikçe ne yazık ki yeni şehitler verdik.  Bu durumu kanıksamamalı, tepkisiz ve duyarsız bir topluma dönüşmemeliyiz.

PKK terör örgütü tarafından yollara açılan hendekler, kurulan barikatlar hiçbir bir nedenle haklı gösterilemez.

Bu manzara karşısında, çözüm süreci diyerek bölgeyi PKK terör örgütüne terkeden, bütün istihbarat raporlarını sümen altına iten bu süreçte şehirlerin cephaneliğe çevrilmesine sessiz kalan iktidarın acaba içi rahat mıdır?  Milletten gizli yapılan pazarlıkların ne gibi sonuçlar doğurduğunu acı bir şekilde görüyoruz. Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesindedir. Hiçbir yılda bu kadar fazla şehit vermedik.

Bu sorunu çözecek olan yine siyaset kurumudur, bunu ancak akıllı bir politikayla birlikte çözebiliriz. Gerçek bir barış, ancak ortak akılla ortaya konulabilecek birlik ve beraberlikle sağlanır. Bunu gerçekleştirebilmek için bütün siyasi partiler, kararlılıkla, amasız, fakatsız hareket etmelidir. Teröre karşı hepimizin dik ve kararlı davranması gerekmektedir. Gelecek nesillere huzur, refah ve barış içinde birlikte yaşayacakları bir gelecek bırakmak hepimizin görevimizdir.

Verdiğimiz şehitler, geride binlerce acılı aile bıraktı. Ben ailelerimize ve geride kalanlarına güç ve sabır diliyorum. Terörü, teröre destek verenleri, terörü besleyenleri bir kez daha lanetliyorum. Kalbimiz zor şartlarda görev yapan Mehmetçiklerimiz ve polislerimizle birliktedir."