Şu anda 240 liraya satılan kıymanın yakın bir zamanda 300 liradan satılması bekleniyor.

*

Cep de yürek de yakan enflasyonun etkilemediği sektör kalmadı. Özellikle gıda ürünlerinde ramazan ayı öncesinde büyük zam beklentileri oluştu. Bu gıdaların başında da et ürünleri geliyor. Kdz. Ereğli’de kasaplar bu konuda “Ramazan ayı öncesinde et 300 liradan satılır. Şu anda 10 lira zararına satış yapıyoruz” yorumu yapıyorlar.

Ereğli’nin, hayvan kesmeyen ve sadece et işleyen kasabı Mehmet Güçtekin de  kısa zaman içinde et fiyatlarındaki artışın önlenemez olduğunu belirtirken, zararına satış yapıldığını belirtirken zam artışlarını “üç gün içinde” sözleriyle ifade etti.

Güçtekin sorularımızı şöyle yanıtladı:

Can almayan kasap. Et fiyatlarını söyler misin?

Valla et fiyatları gördüğünüz gibi tabelada 240 kıyma, kuşbaşı 260, bonfilo 360, biftek 300, antrikot 320 TL. Bunlar daha güncellenmedi. Bunlar henüz eski fiyat. Bunlara en az daha 20 TL daha koyacağız. Üç gün içinde. Ramazanda kıyma 300 TL. Bugünden alıp dipfrize doldurun.

Peki, ne olacak sizin görüşleriniz nedir? Kasaplar zararda mı?

Şuanda biz eksik bakiye çalışıyoruz. Yani müşterimizi kaybetmemek üzmemek için kiloda 10 lira zararına iş yapıyoruz şuanda. Mesela Alaplı’da kıyma bizden 10 lira ucuzdu şimdi bizden pahalı, kıyma 250 Lira Alaplı’da. Etin zaten ucuz olan bölge kalmadı. Borsa yani Batman’da da aynı, İstanbul’da da aynı, Ereğli’de de aynı değişmiyor. Et de ucuz diye bir şey yok.

Et yerine tavuk yesinler o zaman.

Ete alternatif değil ki tavuk olamaz zaten de o da pahalı. Oda her gün zamlanıyor. Tavuk göğsü 100 lira. Balık benim sektörüm değil ama mezgit en uygun 100 Lira o da yarısı gidiyor kilosu 200 lira. Ucuz bir şey yok.