Yaşamımızda ve çevremizde birçok insanla karşılaşırız. Bazılarını hiç tanımaz ama beğenir, takdir ederiz. Bu tip insanları kendimize örnek alırız. Bu örnek alınan insanlara ROL MODEL denmektedir. Yaşamımızda da seçimimiz tüm çevremizi ve hayatımızı etkiler. Genellikle seçilen ROL MODELLER, toplumda kabul gören, başarılı, iyi konuma sahip kişiler olmaktadır…

Biz daha çok seçilen Rol Modelin” Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki etkilerine bakmak istiyoruz.

Yanlış Rol Modellerin Ülkeyi yanlış sonuçlara götürmekte olacağını aşağıdaki örneklerle göreceğiz.

En yakın örnek, 15 Temmuz FETÖ olayında, seçilen Rol Modelin Ülkeyi nasıl kaosa soktuğu ortadadır. FETÖ’nun Rol Modeli Saidi Nursi gibi Ülkeye ihanet eden cahil insanlardır. Esas sorun da bunu göremeyen okumuş cahillerdir.. İçlerinde Profesör, Doçent, Üst Rütbeli Subay, Bürokrat ve diğerleri vardır.

Ya da Enver Paşa gibi bir Rol Modelliği, insanların cephelerde hiç uğruna ölmesini ve sonu olmayan maceralara atılmasını teşvik edecektir.

Veya Padişah Vahdettin Rol Modelliği, yabancı güçlere teslimiyeti iktidar için Vatanın Bölünmesini, sonuçta İngiliz Gemisi ile yurt dışına kaçmaya neden olacaktır.

Abdülhamit’in Rol Modelliği ise arkadaşınızı, komşunuzu jurnalleyin (ispiyonlayın), soruşturmadan kurtulun şeklinde toplumsal paranoyaya, bunun da sonucunda Meclis-i Mebusan’ın kapatılmasına gidebilecektir.

Ayrıca 31 Mart Vak’ası (ayaklanması) = 15 Temmuz oluşacaktır.

Abdulmecid’i seçersek, sübyancılık ve oğlancılık meşru hale gelecek, ahlaksızlık artacaktır.

Cübbeli Ahmet Hoca ile badeleşme adı altında sübyancılık, oğlancılık, dini ticarete alet etmeye yasal kılıf bulunacaktır.

Yada Hizbul İslam kurucusu Hikmet Yar’ı seçerseniz egemen güçlerin oyuncağı olup sonu bilinmeyen bir maceraya atılırsınız…

Yada Adnan Hoca gibi melekleri aracılığı ile dini pazarlar, aptalları sömürürsünüz..

Eğer teröristlere ehemmiyet verirseniz, pazarlık edip, onlarla oturup kalkarsanız onların oyuncağı olur, akrep dolu cebinize elinizi sokarsınız.

Bu örnekleri çoğaltabilirsiniz. Buradaki amacımız, Rol Model seçiminin, Ülkemiz ve insanların hayatında ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktır.

Ülkemiz için doğru ROL MODEL nedir?!.. Nasıl, neden engellenmeye çalışılmaktadır?!..

Atatürk düşmanlığı, işte bu noktada başlamaktadır. İsminin silinmesi, Askeri Okulların kapatılması, Heykellerinin kaldırılması, Ulusalcı/Milliyetçi eğitim sisteminin ortadan kaldırılmaya çalışılması Ülkenin parçalanması ve pazarlanması için gereklidir.

Atatürk kimseyi kendine Rol Model almamış, hiçbir doktrini tek başına uygulamamış, analitik düşünerek, araştırarak yüzyılların birikim ve bilgeliği ile hareket ederek şimdilerde yok edilmeye çalışılan, TÜRK RUHUNU bulmuştur.

Bizlerin de şimdi bu ruhla ROL MODEL seçmemiz, Ülkemizin kurtuluşu ve bekası için gereklidir.

Her Türk Vatandaşı ATATÜRK’Ü ROL MODEL almalıdır. Bunu almayan siyasetçileri seçmemeli, buna izin vermeyen Siyasi Partilerden de uzak durmalıdır. Aksi halde dayatılan vede içten içe kabul edilen parçalanma, iç savaşa gidiyoruz öngörüsü gerçek olacaktır.

Bu ROL MODEL;

Geçmişi diriltmeyi, savaşı körüklemeyi, Biatı değil özgürlüğü, eşitliği, farkındalığı, bilimi teşvik ediyor.

İçimizdeki kötü eğilim ve kompleksleri eğitimle aşmamızı, medeni dünyada yer alıp, gelişmeyi savunuyor.

Ahlaksızlığı kışkırtmıyor, Vatana ihaneti önermiyor, güce tapılmasını istemiyor.

Bunun için gücü değil, akıl ve mantığı, milletine olan güven ve sevgiyi öne çıkarıyor.

Harp Okullarının kapatılması da bu kapsamda öne çıkıyor. Dünyanın en güçlü altıncı Ordusundan 22.sıraya düşürülmemize neden oluyor. Her Harbiyelinin Atatürk’ü Rol Model alması önlenip FETÖ’yü almaları yoluna gidilmesine göz yumulup bu noktalara varabiliyor. Sonra da kalkıp savunma bilmem ne okulunda FETÖ’cü Dekan ve Rektörle Asker yetiştireceğiz deniyor. FETÖ’yü yada böyle çağ dışı kişileri Rol Model almış insanların ne vereceğini hesaplamak, düşünmek istemiyorum.

Rol Model Atatürk’ün söyledikleri de dünyaca benimsenmiştir;

Yurtta Sulh Cihanda Sulh. Ben hiçbir dogma Doktrin bırakmıyorum. Gerçek; ilim ve Fendedir. Vatan Savunması Şart Değilse Savaş Cinayettir.

Hiçbir Parti Başkanı yada başkasını Rol Model kabul etmiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü aşan varsa Rol Modelim olabilir.