Türk Kızılayı Zonguldak Kan Merkezi ile Erdemir İlkokulu işbirliği ile düzenlenen kampanyayla idareciler, öğretmenler ve veliler okulda kan bağışında bulundu.

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, 2011 yılından itibaren belirli aralıklarla kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini ve geçtiğimiz yıl 1 günde 274 ünite toplanan kan ile önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Kanın, hayatın en önemli iki sıvısından biri olduğunu anlatan Ciğer gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kan vermenin yanında çocuklarımızda farkındalık oluşturma, kanın önemini çocuklarımıza anlatma, bunlarla ilgili çeşitli etkinlikler yapma noktasında, Türk Kızılayımızla birlikte bu haftayı kan verme ve kanın önemi noktasında çalışmalara ayırdık. Bu çalışma içerisinde bize yardımcı olan öğretmenlerimize, öğrencilerimizin velilerine, kantincilerimize, servisçilerimize, çevredeki tüm gönüllü bağışçılar teşekkür ediyoruz. Bu çalışma onların sayesinde bir yerlere geldi. 2011 yılından beri 22 üniteyle başladığımız kanı, 274 seviyesine çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dün tüm gün gerçekleştirilen etkinlikte de toplam 219 ünite kan bağışında bulunuldu. Tüm destek sağlayan gönüldaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)