Topluma hizmet eden üniversite olan BEÜ’nün Uygulama ve Araştırma Hastanesi, bölge hastanesi konumuyla Batı Karadeniz Bölgesinde geniş bir halk kitlesine hizmet veriyor. Hastane 2015 yılında 62 polikliniğinde 407,384 hastaya hizmet verirken 24 klinikte yataklı tedavi edilen hasta sayısı 30,584’e ulaştı. Hastanenin 14 ameliyathanesinde 2015 yılında 28,398 ameliyat gerçekleştirilirken acil servislerden ise 55,702 hasta hizmet almıştır. Merkeze baş vuran hasta sayısında her yıl gerçekleşen önemli artışlar, klinik, poliklinik, teşhis ve tedavi üniteleri, akademik, idari personel ve fiziki mekân bazında hizmet alanlarındaki artış ve iyileştirmelerle sürekli olarak desteklenmektedir.

 

563 YATAK KAPASİTELİ

 

Merkez, 2014 yılında Yoğun Bakımlarla birlikte 563 yatak kapasitesine sahip iken 2015 Aralık sonu itibari ile 474’ü normal 80’si yoğun bakım, 6’sı yetişkin acil, 4’sı çocuk acil, 55’ü gündüz yatakları olmak üzere toplam 619 yatak kapasitesine ulaşmıştır.Dijital Röntgen, Anjiyografi, Fluoroskopi, Manyetik Rezonans (MRI), Bilgisayarlı Tomografi (BT), PET CT, Sintigrafi, Kemik Dansitometre, Renkli Doppler, Ultrasonografi gibi son teknoloji ürünü cihazlarla görüntüleme hizmetleri başarıyla yürütülmektedir.

 

İLK VE TEK KANSER ARAŞTIRMA MERKEZİ

 

Batı Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek kanser araştırma merkezi olan BEÜ Kanser Araştırma ve Tanı Merkezi, 2015 yılı Nisan ayında 50 adet nitelikli hasta yatağıyla bölge halkına hizmet vermeye başlamıştır. Merkezden günde ortalama 60 hasta kemoterapi, 80 hasta ise radyoterapi hizmeti almaktadır.

 

'EN GELİŞMİŞ DONANIMA SAHİP'

 

Bölgenin sağlık üssü olan BEÜ hastanesinin hızlı büyüme ve gelişmesinin sürekli olarak akademik ve idari personel ve teknik altyapı olanaklarıyla destekleneceğini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bölgenin en büyük ve en gelişmiş donanımlara sahip hastanesi olan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi sadece Zonguldak’ın değil, çevre illerin de sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Sağlık alanındaki yatırımlarımız artarak devam edecektir. Sağlık alanında 2016 yılı hedeflerimiz arasında yaşlı hastaların bakım ve rehabilitasyonu için Geriatri ve Rehabilitasyon Ünitesinin açılması, Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavi Merkezi Ünitesinin açılması ve Organ Nakli ve Araştırma Merkezinin kurulması da yer almaktadır. Bu hızlı ve istikrarlı büyümeye emekveren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a tüm öğretim üyelerimiz ve sağlık çalışanlarını kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum”