Kireçlik'te termik santral kurulmasına karşı çıkanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuya dikkatini çekmek için imza kampanyası başlattılar.

 

Kdz. Ereğli'nin Kireçlik sahiline termik santral yapılmasına karşı çıkan yurttaşlar, internet ortamında da ülkeyi yönetenlere ulaşarak, seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

 

"Yeni Termik Santral İstemiyoruz" başlıklı çağrıyla başlatılan kampanyaya 100 kişi daha katılır ise ortak ileti bakanlığa ulaştırılacak.

 

ORTAK YAZILI METİN ŞÖYLE: 

"Zonguldak'ta toplam 1665 MW gücünde 3 adet termik santral faaliyettedir. Bu santrallerden sadece 300 MW'lık bir santral yerli kömürle çalışmaktayken, 1365 MW gücündeki diğer termik santraller ise ithal kömürle çalışmaktadır. Bunların dışında kurulacak yeni termik santraller Zonguldak'ta zaten yüksek miktarda mevcut olan hava, toprak, su kirliliği ve bu kirliliklerin insan sağlığına olan ölümcül etkilerini daha da arttıracaktır.

 

ZONGULDAK'TA YAPILACAK YENİ TERMİK SANTRALLERE İZİN VERMEYİN! ZONGULDAK ÖLÜM ŞEHRİ OLMASIN! YAŞANABİLİR KALSIN!"

 

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

 

http://www.change.org/tr/kampanyalar/erdoganbayraktr-koksaltoptan-zonguldak-ta-yeni-termik-santral-istemiyoruz-komursuzomur?share_id=LBcegqGgpY&utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition