Alaplı’da doktor ve hemşerilerin kaldığı sağlık ocağı lojmanları, 112. Acil servis istasyonuna dönüştürüldü.

Alaplı’da 2. kurulan 112 Acil Servis istasyonuna yer bulunamayınca doktor ve hemşirelerin kaldığı sağlık Ocağı 112 Acil servis’e tahsis edildi. Şehir merkezinde 2’ye çıkan 112 istasyonun biri Mollabey’e kaydırılması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

 

112 yer beğenmiyor iddiası

İlçede 2. Kurulan 112 Acil servis istasyonu şehrin değişik noktalarında uzun süre yer arandı. Alaplı Belediyesi, Karşıyaka mahallesinde bulunan semt konağının bir bölümünün 112 Acil İstasyonuna tahsis edebileceğini önerdi. Ancak hiçbir ses çıkmadı. Devlet Hastanesi diyaliz hastaların tedavi gördüğü binanın bir bölümün 112’ye tahsis edilmesi önerildi. Ancak orası 112’ tarafından beğenilmediği öne sürüldü. Son olarak Merkez Sağlık Ocağı üstünde bulunan doktor ve hemşirelerin kaldığı lojmanlara 112 yerleştirilmesi karar verildi.

 

Mollabey için Kaymakamdan destek bekleniyor

Ekonomik anlamda gelişen ve insan yoğunluğunu en yoğun yaşandığı köylerin en başında gelen Mollabey çevre köylere yakınlığı hesap edilerek 112 sağlık ocağını bir tanesini Mollabeye yerleştirilmesi için Kaymakamdan destek bekleniyor. Mollabey Köyüne kurulacak 112 Acil servis istasyonun çevre köyler ve Gümeli Beldesi ile birlikte yaklaşık 20 bin nüfusa hizmet edeceği İlçe merkezine göre hastalara ve olaylara daha kısa sürede ve hızlı şekilde müdahale etme süresi olacağı belirtiliyor.