İslamiyet ve Türk geleneklerinden etkilenerek Müslümanlığı seçen 16 yaşındaki Moldova uyruklu Alin Vilcu, Kdz.Ereğli'de sünnet oldu.



Annesi Tatyana Vilcu ile 2 yıldır Ankara'da birlikte yaşayan ve tanıdıkları Gür Ailesinin daveti üzerine Ereğli’ye gelen 16 yaşındaki Alin Vilcu, Özel Echomar Hastanesi'nde sünnet ettirildi.

Ortodoks dinine mensup iken annesinin ikinci evliliğinden ötürü geldiği Türkiye'de İslamiyet’i benimsediğini anlatan Vilcu, "Tanıdıklarımız olan Gür Ailesi bizleri davet etti, buraya gelmeden önce zaten kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmuştum. Bana Müslümanlığın gereği sünnet olmam anlatıldı bende seve seve kabul ettim" dedi.

Ameliyat çıkışı kameralara, "selamünaleyküm" diyerek kelime-i şahadet getiren Vilcu, "Ameliyat güzel geçti, mutluyum ama baya acıdı. Hayatımda o kadar acıyı hissetmemiştim" ifadelerine yer verdi.



Oğlunun aldığı karara saygı duyduğunu anlatan anne Tatyana Vilcu da şunları söyledi:

"Oğlum bu yolu kendisi seçti. Kendi böyle istedi ve oldu. Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, iyi davranıyorlar"

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu da Müslümanlığı seçen Alin Vilcu'nun sünnetini ücretsiz yapma kararı aldıklarını kaydederek, "Ortodoks dinine mensup Moldovalı gencimiz, kendi isteği ile Müslümanlığı seçmek istediğini, bu yüzden ise sünnet olmayı istediğini söyledi. Bu durumu, Yönetim Kurulu Başkanımız Alp Demir Zorlu’ya ilettik. ‘Gereken ne ise yapılsın’ dedi. Hiçbir ücret almadık. Yarım saat süren operasyon, başarılı geçti" dedi.

Ameliyatın ardından özel odaya alınan Alin Vilcu'yu annesi ve Gür Ailesi karşıladı, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

(Haber Merkezi)