Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şubesi, Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi ile Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüklerine bağlı denetim ekipleri tarafından İl ve İlçelerdeki Üniversite, Kamu ve Özel Hastanelerin bünyesinde bulunan acil servisler sıkı denetleniyor.

Yapılan denetimlere İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı, Dr. Orhan Şahin, Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Dr. Emre Karaahmetoğlu, Aydın Şanlıoğlu, Barış Fidan, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzman Dr. Ethem Arısoy”un yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Cüneyt Hocagil katıldı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin yapılan denetimlerle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi. “ Hepinizin bildiği gibi acil servisler, ölüm ve hayat arasındaki ince çizginin hayat yönüne çevrilmeye çalışıldığı yerlerdir. Buralarda meydana gelebilecek herhangi bir aksaklık istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu aksaklıkların önüne geçilebilmesi adına denetimlere önem veriyoruz. Yaptığımız denetimlerde acil servislerimizin fiziki şartlarını, hizmet kalitesini, çalışan personellerin verimliliğini değerlendiriyoruz. Kullanılan ilaç ve malzemelerin hizmet düzeylerine uygun olup olmadığını tespit ediyoruz. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Son olarak bir noktaya daha temas etmekte fayda görüyorum. Türkiyede acil servislere yılda 86 milyon kişi başvurmakta. Bu başvurular incelendiğinde bir kısmının aslında acil diye tanımladığımız vakalar olmadığı görülmektedir. Bu vakalar acil servislerimizde verilen hizmetin kalitesini aksatmakla kalmayıp personelimizin acil vakalara ayırması gereken enerjilerinden vakitlerinden de çalmaktadır. O yüzden vatandaşlarımızdan ricamız bu konuya gereken önemi göstermeleridir “ dedi.