İlimiz birinci basamak sağlık kuruluşları bölgelerinde ikamet eden 5 yaş altı aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması, aşı programına yeni eklenen Hepatit-A ve Suçiçeği aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir diyen Müdür Külekçi Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

Bu yılki Aşı Haftası'nın hedefi, 'sağlık personelinin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığının artırılması, toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması, aşı programına yeni eklenen Hepatit A ve Suçiçeği aşılarına toplumun dikkatinin çekilmesi, gelinen başarılı düzeyin devam ettirilmesi ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılması' olarak belirlenmiştir. Bu hedefe ulaşabilmek için; sektörler arası işbirliği ile aşılamanın önemi ve çocukluk dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme yapılacak, sosyal mobilizasyon faaliyetleri düzenlenecektir. Bütün aile hekimleri tarafından aşı kayıtlarının gözden geçirilerek aşısız veya eksik aşılı çocukların tespit edilmesi, tüm sağlık kurumlarına başvurularda çocukların aşılama durumlarının sorgulanarak aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde gereken aşıların uygulanması sağlanacaktır. 

İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri v.b. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere 'aşı' denir. Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. İlimiz birinci basamak sağlık kuruluşları bölgelerinde ikamet eden 5 yaş altı aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması, aşı programına yeni eklenen Hepatit-A ve Suçiçeği aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir.