Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi öğrenci sayısındaki artışa bağlı olarak eğitim-öğretim alanındaki gereksinimlerini karşılamaya devam ediyor. Fakültede dersliklerin, kütüphane ve çalışma ve okuma odalarının kapasiteleri arttırılırken, geçen yıl gerçekleştirilen proje ile kurulan yeni multidisiplin laboratuvarının eğitim kapasitesi de yeni alınan 30 öğrenci mikroskobu ile genişletildi.

Konu ile ilgili Bülent Ecevit Üniversitesi’nin açıklaması şu şekilde:

Halen trinoküler başlıklı ana mikroskop, yüksek çözünürlüklü mikroskop kamerası, LED monitörler, kablo ve dağıtım sistemleri ile birlikte 130 yeni mikroskop ile de donatılmış olan yeni multidisiplin laboratuvarında aynı anda 190 öğrenci eğitim alabilmektedir.

Proje sorumlusu Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, “Tıp fakültemiz yeni akademik yıla büyük bir enerji ile hazırlanmaktadır; destekleri dolayısıyla Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Laboratuvarlara alınan cihazlarla ilgili açıklamada bulunan Rektör Özer şunları söyledi: “Bilimsel faaliyetler için laboratuvarlar vazgeçilmez enstrümanlardır. Bu anlamda öğrencilerin arkadaşlarıyla birlikte bilimsel faaliyetler yürütmek için kaliteli zaman geçirmeleri elzemdir. Bizde bu doğrultuda aynı anda onlarca öğrencinin sıkıntı yaşamadan laboratuvarlardan yararlanmaları için 130 tane yeni mikroskop aleti laboratuvarlara kazandırdık. Böylece aynı anda multidisiplin laboratuvarımızda 190 öğrenci yararlanabilmektedir. Ben alınan yeni cihazların üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, çalışmada emeği geçen proje sorumlusu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu ve Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar’a teşekkür ediyorum.” dedi.