Türk Kızılay'ı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, muhabirine yaptığı açıklamada Merkez ve Tepeköy Merkez Cami önünde Kızılay Kan Bankasına ait otobüsünde düzenlenen Kan bağışı kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Ramazan ayından gündüzleri kan bağışı olmaması nedeniyle kan stoklarının azaldığını ifade eden Yiğit, şöyle dedi:

"Ramazan ayında oruçlu olan vatandaşlar oruçları bozulmasın diye gün içerisinde kan vermiyor. Bizde her ramazan ayından 2 camimizde 2 gün iftar sonrası kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Ramazan ayından kan bağış oranı yüzde 40 oranında düşüyor. Kızılay Kan Bankası da bu açığı iftardan sonra kan bağışı kampanyası düzenleyerek gidermeye çalışıyor. 2 gün farklı camilerde düzenlediğimiz kampanyada 50 ünite kan toplandı. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz."

Kan bağışında bulunan Ertuğrul Öztürk ise, Ramazan ayında kan stoklarını azaldığını bildiğini belirterek, Ramazan ayından güzleri oruçlu olduğum için veremiyorum. Bende iftar sonrası ermek istedim. Vatandaşlarımız mutlaka iftardan sonra kan vermelerini istiyoruz. Ramazan ayında kan stokları tükeniyor. 1 ünite kan 3 hayat kurtardığını unutmayalım ve mutlaka kan bağışında bulunalım." dedi.