Cin,  "Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, organ bağışının bir kişinin hayatta iken hür iradesiyle tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi olduğunu belirtti. 

Türkiye'de binlerce hastanın ölümle yaşam arasındaki çizgide hayata tutunmaya çalıştığını ve organ nakline ihtiyaç duyduklarını ifade eden Cin, şunları kaydetti:

"Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan bir kişiden organ ve doku alınabilmesi için kişinin en az 2 tanık önünde bilinci açık ve tesirden uzak olarak önceden verilmiş yazılı, imzalı veya sözlü olarak beyan edip imzaladığı tutanak gerekmektedir. Aileniz ya da yakınlarınızın rızası olmadan organlarınız alınamaz. Bu sebeple bağış yaptığınız andan itibaren bu kararınızı ailenizle paylaşmanız gerekmektedir. Zonguldak'ta bin 359 organ bağışçımız mevcuttur. Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilincini ve tüm kesimlerin konuya ilgisini artırmaktır. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur."