AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun Alaplı Su Birliği Başkanı Ahmet Akgül ve beraberindeki heyet ile birlikte Gümeli’de yapılmakta olana göletin son durumu hakkında bilgi almak ve köylerin içme suyu taleplerini iletmek üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek’i ziyaret ettikleri şöyle açıklandı:

 “Bilindiği üzere Alaplı Gümeli Beldesinde yapılmakta olan gölet inşaatı devam etmektedir. Gölet’in inşaatı İnşallah 18.08.2018 tarihinde tamamlanacak ve inşaat tamamlandığında göletten yılda 6,86 hm³ içme suyu sağlanacaktır.

Alaplı Su Birliği Başkanı Ahmet Akgül ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek’i ziyaretimizde; Gölet inşaatı bitmeden önce Birliğin üyesi olan  65 köy ve 2 Belediye’ye içme suyu sağlayacak ishale hatları ve arıtma havuzlarının yapılması için proje çalışmalarına biran önce başlanılması talebimizi ilettik. Ayrıca ilimizde devam eden DSİ yatırımlarını da ele aldık. Faydalı bir görüşme oldu ve tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kaldık.”