Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, kente Çocuk İzleme Merkezleri kuracaklarını bildirdi.

Gün, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bugüne Sağlık Bakanlığının ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun belirlediği yolda ilerlediklerini söyledi. 

Zonguldak'ta ileri teknolojilere ve ekipmanlara sahip yoğun bakım üniteleri açtıklarını ifade eden Gün, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 100 yataklı olan yoğun bakım ünitelerimizdeki yatak sayısını yüzde 40 artırarak 140 yatak olarak bu yıl hizmete açılmıştır. Hedefimiz, ilimiz kamu hastanelerini daha ileri teknoloji ve ekipmanlara  sahip ve kaliteli hizmet veren sağlık tesisleri haline getirmek.  Bu hedef doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirirken hasta ve sağlık personelinin memnuniyetini göz önünde bulundurmayı da ihmal etmiyoruz. Hastaların daha iyi sağlık hizmetlerine erişimi için çalışıyoruz. Genel Sekreterliğimizce bu yıl içerisinde sağlık tesislerimize 2 milyon 817 bin 601 lira tutarında tıbbi cihaz alımı yapıldı."

- Çocuk İzleme Merkezleri

Gün, Zonguldak'a Çocuk İzleme Merkezleri kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını ve Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde merkezin kurulması için izin aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Cinsel istismara maruz kalan bir çocuk, savcının talimatıyla ifadesinin yenilenmeye ihtiyaç kalmaması için avukat, savcı ve psikolog eşliğinde aynalı odada kayıt altına alınacak.  Gerekirse istismara maruz kalan çocuk merkezden çıkarılmadan muayenesi yapılacak. Böylelikli ispat araçlarının bir araya getirilmesi sağlanarak mağdur çocuğa daha fazla zarar vermeden merkezde işlemlerinin yapılması sağlanacak. Böylece çocuk hastanede, savcılıkta, emniyette ayrı ifade vermeyerek yaşadıklarının tekrarlanmaması sağlanacak."