Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi (tip.beun.edu.tr) tarafından yayınlanan “Batı Karadeniz Tıp Dergisi üçüncü yılında ilk sayısı yayınlandı.

Batı Karadeniz Tıp Dergisi Baş Editörü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu bu sayının yayınlanması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dergimiz iki yılını geride bıraktı. Okuduğunuz Nisan 2019 sayımız ile üçüncü yılın ilk sayısına ulaştık. Ulusal indeksler içinde izlenmeye devam edilirken uluslararası DOAJ indeksi tarafından da kriterleri tamamladık ve izlenmekteyiz. Uluslararası ve ulusal izlenirliğimizin ve yayınlarımızla kalitemizin artması için çalışmalar yapmaktayız. Bu sayımızda yeni katılan akademisyenlerle yayın kurulumuzu daha da genişlettik. Nisan 2019 sayımız içerisinde bir derleme, iki olgu ve iki de araştırma makalesi yayınlamaktayız. Bu yayınlarda tıp eğitim programlarının daha kaliteli olmasına yönelik farmakolojik bakış açısına dair bir derleme, aile planlaması pratikleri, ilköğretimde öğretmenlerin sık karşılaşılan psikiyatrik bozukluklar hakkında eğilimleri, yüz ve periferik ödemli bir olgu ile küçük yaşta geç başvuran yabancı cisim aspirasyonlu bir olgunun sunulduğu konularını bulacaksınız. Dergimize azılarını gönderen yazarlarımıza, hakemlerimize, dergi kurullarımıza, desteklerini esirgemeyen Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Murat Can ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Can konuyla ilgili; “Batı Karadeniz Tıp Dergimiz büyük bir özveriyle üniversitemiz akademisyenlerince yayına hazırlanmaktadır. Emeği geçen editörler kuruluna, yayın kuruluna, yazarlara, hakemlere ve desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya şükranlarımı iletirim” dedi.