Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Hastane Okulu Projesini hayata geçiriyor.
Hasta Okulu Projesine Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde planlanmış, refakatçilere ve tüm halka açık ve ücretsiz olduğu belirtildi.
Konu ile ilgili bilgi veren Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, hasta okulu projesinin Kasım ayında başlayıp 2014’ün Haziran ayına kadar devam edeceğini belirten açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Sağlık hizmeti sunumunda genellikle rutin tıbbi uygulamalar yapılmakta ve hastaların gerekli tedavileri düzenlenmektedir. Ancak, zaman yetersizliğine ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak hastaların gündelik pratik sorunları hakkında sağlık personeli ile yeterli diyalog kuramadıkları da gerçektir. Özellikle kronik hastalığı olan ve bu hastalığın getirdiği ömür boyu sürecek sağlık sorunları ile birlikte yaşayan hasta ve hasta yakınları, buna ek olarak sosyal, psikolojik ve ailevi sorunlar içinde çoğu kez bunalmaktadır.
Planlı bir eğitim programı ile bu hastaların bazı gündelik tıbbi problemlerini kendilerinin veya aile fertlerinden birinin çözmesi, aynı hastalığı paylaşan bireyler arasında iletişim kurularak moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi ve tedaviye daha etkin katılımları sağlanması amaçlanmaktadır.
Bu doğrultuda Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde “Hasta Okulu” projesi başlatılmıştır. Hasta Okullarımız Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinde planlanmış olup, hastalarımıza, refakatçilerimize ve halkımıza açık ve tamamen ücretsizdir. 
Katılımlarınızı bekliyoruz.”
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Hasta Okulu Projesinde yer alan konu başlıkları şu şekilde; 27 Kasım 2013 Akılcı İlaç Kullanımı, 26 Aralık 2013 Çocuklarda Tuvalet Eğitimi ve Alt Islatma, 22 Ocak 2014 Kadınlarda İdrar Kaçırma, 
26 Şubat 2014 Prostat Hastalıkları, 27 Mart 2014 Kanserli ve Kronik Ağrı Tedavisi, 29 Nisan 2014 Meme Kanserinde Tanı, Tedavi ve Takip, 29 Mayıs 2014 Obezite ve Dengeli Beslenme ve 29 Haziran 2014 tarihinde ise Sigara ve Alkol Bağımlılığı.