Düzce Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.İlknur Arslankaya, “Diyabetli bir çocuğun ve ailesinin yaşamı acısı tatlısı ile dolu dizgin bir maceradır. İnsana hayatı vücudumuz ile ilgili çok şey fazla öğreten, kişisel gelişim yönünden her kademede olumlu katkıları olan bir maceradır” dedi.

Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Ereğli Öğretmenevi yemekhanesinde diyabet hastaları ile bir araya gelen Arslanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Zonguldak bölgesinde diyabet hastalarının birlik ve beraberlik içerisinde organizasyonlar yapmaya çalıştığını bildirdi.

Diyabet hastalığının insana hayat ve vücut ile ilgili çok önemli bilgiler öğrettiğini belirten Arslanoğlu, bu bilgilerin ciddi katkılar sağladığını, kötü bir dramatik sonuç olarak değerlendirilmemesini, beyni meşgul etmesi, emek istemesi yönünden en külfetli hastalıklardan birisi olduğunu söyledi.

Arslankaya yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Külfetli diyorum, en kötü en zararlı demiyorum. Belki de tam tersine bu zahmetli ve insanı oyalayan tarafları ile bu işi kaynaştıran bazen başkalarının, ‘keşke biz onların arasında olsak’ dedirtecek sosyal tarafı vardır. Diyabetler haftası etkinlikler olarak bu sene belki de en kapsamlı diyabet haftasını yaşıyoruz. Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği tarafından gezici diyabet etkinliği ile diyabetli hastalarımız ile buluşuyoruz. Etkinlik Salı, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştiriliyor”

Arslankaya’ya diyabetli çocukların aileleri tarafından çiçek verilmesinin ardından etkinlik sona erdi. Etkinliğe Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Belediye Başkanlığı için isimleri geçen Murat Sesli, Recep Erdoğan, aileler ve çocuklar katıldı.