Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde diyabet okulu açıldı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen okulun açılışında yaptığı konuşmada, diyabet okulunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Okulda diyabet hastalığıyla mücadele yöntemlerini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Gün, "Hayatı boyunca hasta ve yakınlarını etkileyen kronik bir hastalık olan diyabet hastalığından gerek hasta gerekse yakınlarında gelişebilecek olan fiziksel ve psikolojik etkilenmeye karşı bilgilendirmek ve hastalığa adapte etmek amacıyla bu okulu açmış bulunmaktayız. Bu okullarımızı önümüzdeki günlerde tüm hastanelerde açarak eğitimlerimizi aralıksız olarak vereceğiz. Daha sonra bu üç gün sürecek olan eğitimlerimiz sonrasında hasta ve hasta yakınlarımıza diploma vereceğiz" diye konuştu. 

Atatürk Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzman Dr. Kerem Ersoy tarafından hasta ve hasta yakınlarına insülin nedir, diyabetin açmış olduğu sağlık sorunları, belirtileri, hangi hastalarda tarama yapılmalı, tedavi şekli, tedavisi, yaşam tarzı konularında hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme sunumu yapıldı..