Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık görevlilerinin döner sermayeden haklarını alamadıklarını belirtti. Döner sermayenin bir bahşiş olmadığını ifade eden Kara, “Döner sermaye, çalışmanın emeği sonunda elde edilen haktır” dedi.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirildi. Sağlık çalışanlarının zor şartlarda, kısıtlı imkanlarla çalıştığını belirten Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, “Sağlık çalışanları; yoğun iş gücü, verilmeyen haklar, adil olmayan çalışma şartları ve şiddet gibi sorunlara bağlı olarak ciddi şekilde yıpranmaktadırlar” diye konuştu.

Sağlık alanındaki sorunları dile getiren Kara, Üniversite yönetimini de eleştirdi. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamasında adaletsizliklerin olduğunu belirten Kara, “Bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemeler, üniversite yönetiminin hiçbir şekilde adil olmayan, döner sermaye ek ödeme dağılımına mecbur kalan personelin, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışmanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Tüm üniversite hastanelerinde döner sermaye ödemelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı çalışanların mağduriyeti giderek devam etmektedir. Bu günleri daha önceden gören Sağlık-Sen’in toplu sözleşmedeki ek ödeme ısrarı ve başarısı bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Çalışanlarımız geçmiş yıllarda döner sermaye kesintisi korkusuyla izine çıkamıyorlardı. Bu sorunu kökten halleden Sağlık-Sen şimdi ise, üniversitenin borçları bahane ederek çalışanların döner sermayelerinin düşürülmesini her koşulda dile getirmeye devam edecektir. Sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde ve diğer üniversite hastanelerinde bu sorun çoğunlukla aşılmış olmasına rağmen BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bu sorunun yıllardır düzeltilmemesi kurum idarecilerinin bu konuya nasıl baktığının ve önemsemediklerinin açık ve net bir göstergesidir. Sağlık-Sen ailesi olarak, bu tarz uygulamaların her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Biz çalışanın, haksızlığa uğrayanın yanında; haksız uygulama yapanların karşısında olacağız. Gerekirse, bu konuda yasaların tanıdığı bütün hakları kullanacağız” dedi.

Sağlık çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade eden Kara, “Başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere bütün yetkilileri, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözme noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Aksi durumda kitlesel basın açıklamalarımızın devam edeceğini bildiriyorum” dedi.

Basın açıklamasına, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da destek verdi.