AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek’e yapılan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özcan Ulupınar, 100 yataklı Devlet Hastanesi, Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi ile Sabahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi için 200 kişilik öğrenci pansiyonu inşaatının sürdüğünü açıkladı.

“HASTANE İNŞAATI 2014 
AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK”
Devrek’te yapımına 2011 yılı içerisinde başlanan 100 yataklı Devlet Hastanesi binasının müteahhit firmanın söz verdiği tarihte hastane inşaatını tamamlayacağını belirten Milletvekili Ulupınar, binanın yapımına hızla devam edildiğini ve en kısa sürede bitirilmesi planlandığını belirterek, “100 yataklı yeni Devrek Devlet Hastanesi’nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu an dış cephesi kaplanmaya devam ediyor. Hastanemizin yapımına 2011 yılı içerisinde başlandı. Müteahhit firmamız, söz verdiği tarihte, yani 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde hastanemizi teslim edecek. Vatandaşlarımız artık hastane için Zonguldak’a gitmek zorunda kalmayacaklar. Amacımız, hastanemizin inşaatının bir an önce bitirilmesi ve Devrekli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasıdır” dedi.
Devrek’te Sazlık Çayı mevkiinde yapımına devam edilen 12 kişilik tek kat üzerine inşa edilen idari bina dahil tamamı 6 evden oluşan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin yapımının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ulupınar, bu kurumu da en kısa süre içinde hizmete sokacaklarını söyledi.
Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bölgede büyük bir işlevi yerine getireceğini kaydeden Ulupınar, "Devletimizin yaptığı hizmetler, onun uluslararası alanda saygınlığı ve itibarına vatandaşların vicdani otoritesine büyük katkı sağlamaktadır. Devrek’te bir süredir devam eden ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ tesislerini tamamlamak üzereyiz. Burada, engelli bireylerin öncelikle insan onuruna yakışır şekilde bakımına, beslenmesine, korunmasına ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetler sunulacaktır” diye konuştu.
''Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi”nin tamamlanmasında son aşamaya gelindiğini kaydeden Ulupınar, bu merkezde engelliler vatandaşların 3 ve 4 kişilik yatak odaları, oturma odası, mutfak, yemekhane, banyo, tuvalet ve personel odası bölümlerinden oluşan toplam 12 kişilik müstakil, tek katlı ve bahçeli evlerde bakımları sağlanacağını da sözlerine ekledi.
Ulupınar, “Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, ailesinin yanında bakımı mümkün olmayan engelli bireylere yatılı olarak hizmet verilecek. Merkezde engelli bireylerin öncelikle insan onuruna yakışır şekilde bakımına, beslenmesine, korunmasına ve sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetler sunulacaktır” dedi.

“200 KİŞİLİK ÖĞRENCİ 
PANSİYONU İNŞAATI SÜRÜYOR”
AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek’te bu yıl faaliyete başlayan Sabahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi için 200 kişilik öğrenci pansiyonu inşaatında da önemli bir yol katedildiğini belirterek, pansiyonun en kısa süre içinde öğrencilerin hizmetine sokulması için de çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirtti.
Ulupınar, şöyle konuştu: “Devrek ilçemizin önemli bir eksikliğini de bu pansiyonla gidermiş olacağız. 200 kişilik öğrenci pansiyonunun inşaatında oldukça yol alındı. Çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Bu binayı tamamlayıp en kısa süre içinde hizmete sokmayı amaçlıyoruz.”
Ulupınar, Zonguldak merkez ve diğer ilçelerdeki çalışmalarla da ilgili açıklama yaptı.  
Ulupınar,  400 yataklı Ereğli Devlet Hastanesi, 100 yataklı Devrek Devlet Hastanesi, 75 yataklı Çaycuma Devlet Hastanesi ve 30 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapımının devam ettiğini, Alaplı ve Gökçebey Devlet Hastanelerinde nitelikli yatak çalışmasına da başlanıldığını ifade etti.