Hastanede görevli hemşire ve sağlık memuru da hastadan şikayetçi oldu

Zonguldak'ta guatr ameliyatı olan hasta, tartıştığı doktor ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu, sağlık görevlileri de hastadan şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Devlet Hastanesinde guatr ameliyatı olan Haşim Korkmaz (45), henüz belirlenemeyen nedenle hemşire ve doktor G.Y. ile tartıştı. 

Bunun üzerine Korkmaz, boynuna takılı drenle (sızıntının vakumla çıkarılmasını sağlayan plastik boru) hastaneden çıkıp Zonguldak Adliyesine giderek, tartıştığı hemşire ve doktor hakkında "hakaret" ve "tehdit"ten suç duyurusunda bulundu.

Korkmaz, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, boşandığı eşinin hastanede yanına geldiğini ve tartışmaya başladıklarını, o sırada odada bulunan hemşirenin söylediklerini üzerine aldığını iddia etti. 

Bu nedenle tartıştıklarını savunan Korkmaz, savcılığa şikayette bulunduğunu söyledi. Korkmaz, şikayetinin ardından tedavi için aynı hastaneye döndü.

- "Hemşire ve bir sağlık memuru kendisinden şikayetçi oldu, ben şikayetçi olmadım" 

Genel Cerrahi Uzmanı G.Y. de Korkmaz'ı sakinleştirmeye çalıştığını öne sürerek, "Tedavisini bitirip göndereceğimi söyledim. İğnelerini yaptırmadı ve kanını aldırmadı. Ben de tedavisini yaptırmadığına ilişkin tutanak tuttum. Sonra tekrar geri geldi, hastanemizdeki başka doktora sevkini yaptık. Hemşire ve bir sağlık memuru kendisinden şikayetçi oldu, ben şikayetçi olmadım" diye konuştu.