Zonguldak Aile Hekimleri Derneği ve Aile Hekimleri Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, aile hekimlerine başlatılan zorunlu nöbet uygulaması nedeniyle Cumartesi günü Aile Sağlığı Merkezlerinin kapalı olduğu belirtildi.
Zonguldak Aile Hekimleri Derneği ve Aile Hekimleri Federasyonu’ndan yapılan duyuruda, aile hekimlerine başlatılan zorunlu nöbet uygulaması nedeniyle Cumartesi günü Aile Sağlığı Merkezlerinin kapalı olduğu söylendi. Nöbet uygulamasıyla hasta ile aile hekimi arasındaki bağın kopacağı ifade edilerek şöyle denildi:
“Aile Sağlığı Merkezleri; aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının, kendilerine kayıtlı kişilere birinci basamak koruyucu sağlık hizmeti veren; aşılama, bebek, çocuk, gebe takipleri ile aile planlaması konusunda, yıllarca hizmet vermek üzere kurulmuş, ayrıca aile hekimlerine kayıtlı kişilerin birinci basamak teşhis ve tedavisinin yapıldığı, sağlık kayıtlarının tutulduğu, kişilerin talebiyle kanser taramalarının yapıldığı ve yatalak hastaların sağlık hizmetlerinin koordine edildiği merkezlerdir. Vatandaşlarımıza hak ettiği, kaliteli ve güler yüzlü sağlık hizmetini verebilmek için biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Kayıtlı ailelerimize ait sorumluluk yükümüz yeterli görülmediği gibi laboratuar-röntgen ve ambulans araçları olmadan, acil sağlık personeli altyapısı hazırlanmaksızın, bütün uyarılarımıza rağmen; Sağlık Bakanlığımız tarafından, sadece koruyucu sağlık hizmetleri sunmak üzere kurgulanmış ve donatılmış olan Aile Sağlığı Merkezlerimizde, dinlenme hakkımız tanınmadan, aile hekimlerinin kendisine kayıtlı olmayan ve acil hastaların bakılması istenen, bir anlayış ile nöbet uygulaması başlatılmıştır. Cumartesi günleri olarak başlatılan bu uygulama nedeni ile hastalarımızın, kendi aile hekiminden, sağlık hizmeti alabilmesi, engellenmiş olacaktır. Halkımızın kendi aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ile olan bağı kopacaktır. Bu nedenle acil servis özelliği olmayan Aile Sağlığı Merkezleri yerine, acil durumlarda (kalp krizi, koma, inme(felç), trafik kazası, zehirlenme, düşme, ağır yanık ve yaralanmalar, doğum, havale ve 40 derece üzeri ateşli hastalıklar, göğüs ağrısı, karın ağrısı vb.) derhal 112 Acil Ambulans servisinden yardım isteyiniz veya size en yakın hastane acil servisine müracaat ediniz. 
Biz aile hekimleri olarak en kutsal hak olan yaşam hakkını gözetmek adına, bu gibi acil durumlarda, vatandaşlarımızı sağlığı için zaman kaybetmeden, 112 Ambulans Servisi ve hastane acillerine yönlendirmek amacı ile 3 Ocak 2015 Cumartesi günü kapalıyız. Bu karar tüm ülkede Ocak ayı boyunca uygulanmak üzere TTB, AHE, TAHUD, Türk Sağlık-Sen, SES, Sağlık-Sen, Birlik Dayanışma-Sen, Genel Sağlık-İş ve ZAHET ortak kararıdır.” (Haber Merkezi)