Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personellerine İletişim ve Beden Dili Eğitimi verilerek düzenlenen eğitime doktor, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelleri olmak üzere yaklaşık yüz kişi katıldı.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Eğitim salonunda sinevizyon sunumu ile verilen eğitime konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şubesi Müdürü Dr. Emre Karaahmetoğlu tarafından verilen eğitimde şunlar anlatıldı. “ Beden dili nedir, hastalarla daha etkin iletişim sağlamak için hangi hareketlerden kaçınılması, vatandaş memnuniyeti, iletişim teknikleri, iletişim mesafesi ve ses tonları, jest ve mimikler konusunda geniş kapsamlı olarak bilgiler aktarıldı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise verilen eğitimlerle ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada ise şunları söyledi. “Sağlık çalışanlarımız gündelik hayatta karşılaştıkları insanlarla sadece sözlü değil, duruş, hal ve hareketleriyle de sözsüz bir iletişim kurmaktadır. İletişimin yarısından çoğunun beden diline dayandığını göz önüne alırsak bu tarz eğitimlerin önemi artmaktadır. Bu manada verilen eğitimin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Sağlık çalışanlarımızın daha etkin ve verimli hizmetler sunabilmesi için bu tür eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde de daha geniş kapsamlı olarak devam edecektir “ dedi.