Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, havai fişeklerin doğa düşmanı olduğunu belirterek, atılmasının yasaklanmasın istedi.
Başkan Türeci Sezgin, havai fişek atılmasını görgüsüzlük ve duyarsızlık olarak yorumlayarak, “Bu havai fişek patlatılmaları sırasında kuşlar yanıyor, kör oluyor, sağır oluyor, dumandan nefessiz kalıp boğuluyor. Deniz hayvanları, karada yaşayan yaban hayvanları da bu kimyasallardan ve ses patlamalarından ciddi biçimde zarar görüyorlar” dedi. Bu taleplerini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yazılı olarak ilettiklerini belirten türeci Sezgin, şunları söyledi: “Yurdumuzda yoksulluk sınırı altında yaşayan milyonlarca, açlık sınırı altında yaşayan yüz binlerce vatandaşımız var ve sokaklarımızda kendine çöplerden yemek bulmaya çalışan yüzlerce sokak hayvanımız var. Buna rağmen tam bir doğa düşmanı olan havai fişek atılmasına bir kısmı da devlet eli ile büyük paralar harcanıyor. Fakirliğin böylesine yaygın olduğu ülkemizde, gerek devlet kurumları ve gerekse vatandaşlarca, her vesile ile vahşi bir eğlence olan ‘havai fişek’ gösterilerine milyonlar harcanması, ‘görgüsüzlük ve duyarsızlıktır’. Daha da vahimi, bu havai fişek patlatılmaları sırasında kuşlar yanıyor, kör oluyor, sağır oluyor, dumandan nefessiz kalıp boğuluyor. Deniz hayvanları, karada yaşayan yaban hayvanları da bu kimyasallardan ve ses patlamalarından ciddi biçimde zarar görüyorlar. Bunun yanında, havai fişeklerden çıkan kimyasal gazlar doğaya yayılıyor. 
Renkli görüntüyü sağlayan kimyasal tozlar tehlikeli maddelerden oluşuyor ve kül kalıntıları yere serpilerek toprağa da zarar veriyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve belediyeler ile koordinasyon sağlayıp, havai fişek atmanın ‘resmi-özel’ ayırmadan tüm kuruluş ve şahıslarca kullanımının yasaklanmasını talep ediyoruz. Havai fişeğe ödenecek para ile açlık sınırı altında yaşama mücadelesi veren mağdur insanlarımıza, burs bekleyen öğrencilere, ilaç bekleyen hastalara ve hayvan bakımevlerine destek verilmesini talep ediyoruz. Konu ile ilgili başvurularımızı, muhatap tüm kurumlara ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Veysel Eroğlu'na yazılı olarak iletmiş bulunuyoruz. Bir anlık görsellik uğruna hayvanların, doğanın ve dolaylı olarak da insanların zarar görmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Ve böyle zararlı bir sözde eğlence için para israfı da yapılmamalıdır.”