ŞAP TESPİT EDİLDİ

Aslan gazetecilere yaptığı açıklamasında, Soğanlıyörük Köyünde bulunan büyükbaş hayvan çiftliğindeki incelemelerde şap hastalığının tespit edildiğini söyledi. Köy giriş ve çıkışına, "Bu köyde şap hastalığı vardır" tabelası konulmasının ardından 27 köy, 1 belde ve ilçe merkeze ait tüm mahallelerde karantina tedbirlerinin uygulandığını belirten Aslan şu ifadelere yer verdi:

 

İŞTE O YERLER

"Bakanlığımızca üretilen aşı ile mihrak bölgesinde şap aşılaması çalışmamız başlamış olup, yine Bakanlığımızca ilkbahar şap aşılaması 4 Ocak tarihi ile başlayacağından mihrak bölgesinin aşılanmasını müteakip tüm ilçemizin aşılanmasına başlanacaktır. Danişmentli, Yunuslu, Gebeköy, İmranlar, Pembeciler, Yaraşlıyörük, Kızılca, Ketenciler, Işıklı, Esenler, Osmanlar, Çayırlı, Emirali, Yeşilköy, Kızılcapınar, Çiğdemli, Yazıcılar, Ova, Güzelyurt, Üçköy, Süleymanbeyler, Dağlıca, Yalnızçam, Keşkek, Terzi, Ortacı, Kandilli Beldesi ve Ereğli merkez mahallelerinde her türlü hayvan ve hayvansal ürünlerin alım-satımı yasaklanmıştır.

 

CEZASI 7 BİN 323 TL

Yetiştiricilerimizin konunun ciddiyetine binaen gerekli hassasiyeti ve yapılan bilgilendirmelere riayet etmeleri kendi menfaatleri gereğidir. Bakanlık kararları olan karantina tedbirlerine uymayanlara 7 bin 323 TL idari para cezası uygulanacaktır"

  

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)