Başhekim Özlücan:
"Vatandaşların oruçluyken tahlil yaptırma ve muayene olma zorluğu nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için bu uygulamaya başladım, 5 günde 200 hastayı muayene ettim"



Genel cerrahi uzmanı Özlücan, başlattığı uygulama kapsamında hafta içi her gün 21.00-00.00 saatlerinde hastanedeki poliklinikte görevini sürdürüyor.


İftarın ardından hastaneye başvuran vatandaşlar, muayene olmalarının yanı sıra tahlillerini yaptırabiliyor.

Başhekim Özlücan, yaptığı açıklamada, ramazan süresince gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmeti vermeyi sürdüreceğini, uygulamanın hastalar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Devlet hastanesinde uygulamanın ilk kez yapıldığını anlatan Özlücan, "Gündüz oruç nedeniyle hastaneye muayene için gelemeyen hastalar, iftardan sonra polikliniğe başvurabiliyor. Vatandaşların oruçluyken tahlil yaptırma ve muayene olma zorluğu nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için bu uygulamaya başladım, 5 günde 200 hastayı muayyene ettim." diye konuştu.



"Acil servisteki yoğunluk azaldı"

Özlücan, ramazanın başlamasıyla gündüz polikliniğe gidemeyen insanların acil servislerde yoğunluk oluşturduğuna işaret ederek, "Uygulamanın başlamasıyla acil servislerdeki yoğunluk da azaldı. Bu hizmeti duyan vatandaşlarımız iftardan sonra hastanemize gelerek muayene oluyor. Gönüllü doktor arkadaşlarımız olursa onlar da ramazan ayında gece mesaisi yapabilir." ifadelerini kullandı.

Muayene olan hastalardan Mustafa Öztürk de oruç tuttuğu için gündüz polikliniğe gidemediğini, Özlücan'ın başlattığı uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi. 



İftardan sonra hastaneye gelerek muayene olduğunu belirten Öztürk, "Geçmiş yıllarda acil servislere gidiyorduk. Bu da orada gereksiz yoğunluğa yol açıyordu. Şimdi uzman hekimimize muayene olabiliyor, tahlillerimizi yaptırabiliyoruz. Gerçekten çok güzel bir hizmet." görüşünü paylaştı.

 

Haber: Cem Sürmeneli