Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü, ilçede 2013 yılının ilk altı ayında yapılan denetimleri ve sonuçlarını açıkladı. 
Toplam 910 işletme bulunan ilçede, 374 işletmede denetim yapılırken, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden 9 işletmeye ise, 52 bin 321 TL idari para cezası kesildi.
Çaycuma’da; süt ve süt ürünleri üretimi 1, yumurta ve yumurta ürünleri üretimi 1, bal-polen-arı sütü ve temel petek üretimi 1, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi 4, unlu mamuller-yaş pasta üretimi 6, hazır yemek ve tabldot yemek üretimi 4, depo-soğuk hava deposu 1, bakkal-market 142, manav 1, kasap 23, şarküteri 4, unlu mamuller satış yeri 5, aktar 1, lokanta/restoran 69, fast food-kafeterya 13, dönerci 6, kahvehane-çay ocağı-internet kafe 58, kantin (okul, hastane vb.) 
28, yemekhane (okul, hastane vb.) 7, otel-dinlenme tesisleri 6, gazino-birahane v.b. 13 olmak üzere toplam 374 işyeri denetlendi. Denetimler sonucu 5996 Sayılı Kanun kapsamında 9 işyerine ise 56 bin 321 TL idari para cezası kesildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Eğitim çalışmaları kapsamında; Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde, Un Tebliği’nde yapılan değişiklikler ile ‘Ekmek İsrafı Kampanyası’ hakkında bilgi vermek amacıyla 22 fırın işletme sahibinin katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ayrıca 5 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında 29 adet kantin çalışanı ile Milli Eğitim’de görev yapan 35 fen bilgisi öğretmenine gıda mevzuatı ve hijyen eğitimi verildi. İlçe Müdürlüğümüz, ‘en iyi denetçin, tüketicinin kendisi’ ilkesinden yola çıkarak, gıda ile ilgili ihbar ve şikayetler için ‘Alo 174 Gıda Hattı’nın kullanılması için tüketicilerimize çağrıda bulunuyor” denildi.