Kdz. Ereğli Adliye binasının en geç Ağustos ayında hizmete gireceğini açıklayan AKP Kdz. Ereğli  İlçe Başkanı Fatih Çakır “Her zaman söylüyoruz, Ereğli'nin temel eksiklikleri, hastaneydi, adliye binasıydı, okullardı, yollardı derken, Ak Parti Ereğli'yi adeta şantiyeye dönüştürmüş durumda. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmalar yoğun biçimde devam edecek. Belediye ile de bütünleşmiş bir Ereğli'nin bir an önce eskiden beri yapılamayan hizmetlerini en kısa sürede tamamlayıp, halkımızın hak ettiği hizmet kalitesini almasından yanayız” dedi.

 

 

Bazı AKP’li ilçe yöneticileriyle birlikte inşaatı devam eden Adliye Binası inşaatında Şantiye Şefi Hamdi Yakar’dan bilgi alarak incelemelerde bulunan Çakır görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

“Bu gün, Ereğli'nin en büyük eksikleri arasında gösterilen ve inşası halen devam eden adliye sarayını gezdik. Yaklaşık 8.5 trilyon liraya mal olan ve Ereklimizde büyük ihtiyaç duyulan Adliye Binası'nı, firma yetkilisi de burada, yaklaşık olarak Temmuz ayı sonunda teslim etmeyi planlıyorlar.

 

Her zaman söylüyoruz, Ereğli'nin temel eksiklikleri, hastaneydi, adliye binasıydı, okullardı, yollardı derken, Ak Parti Ereğli'yi adeta şantiyeye dönüştürmüş durumda. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmalar yoğun biçimde devam edecek. Belediye ile de bütünleşmiş bir Ereğli'nin bir an önce eskiden beri yapılamayan hizmetlerini en kısa sürede tamamlayıp, halkımızın hak ettiği hizmet kalitesini almasından yanayız.

 

Adliye binamızda İlçe Seçim Kurulu’ndan tutun, Adliye'de görev yapacak savcılarımıza, avukatlarımıza Adliye personeline, yargı mensuplarının tümüne varıncaya sağlıklı bir çalışma imkanı sağlanacak ve tabii ki vatandaşlarımızın aldığı hizmetin kalitesini artıracak bir yenilenme sağlanacak. Bu binanın yapımına da zaten çalışanlar ve vatandaşların fiziki koşullarını düzeltmek ve aldıkları hizmet kalitesini artırmak için başlanmıştı. Bunda emeği geçen başta milletvekilimiz Ercan Candan Bey'e ve diğer tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.

 

Açıkçası Ereğli'ye çok güzel bir bina kazandırılıyor. Yeri ve konumu itibariyle de çok güzel. Ulaşılabilirlik anlamında da şehrin merkezi denilebilecek bir noktada.  İçini beraber gezdik, her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Kalite standardı yüksek bir bina. Tabi  bina yapımında emeği geçen müteahhit firmaya da teşekkür ediyoruz, Ereğli halkı adına.”

 

BELKİ 10-15 GÜN SAPMA OLABİLİR

 

Çakır açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Binanın tamamlanmasını yaklaşık Temmuz ayı sonu gibi düşünüyoruz. Bugün den 60-65 gün gibi düşünün, 30-31 Temmuz'a kadar bitirilip teslim edilecek.  Yani en geç Ağustos ayı itibariyle hizmete girmiş olacak. Ondan sonra kabulleriydi, bazı ufak tefek eksikleriydi belki bir 10-15 gün sarkma olabilir ama Ağustos ayı itibariyle hizmete girmiş olacak.  İnşallah güzel bir hizmeti Ereğli'ye kazandırmış olacağız.”