Alaplı’da düzenlenen kan bağışı kampanyasında vatandaşlar, Türkiye kan bağışı ligine katılarak taraftarı olduğu takıma oy verdi.
Alaplı Merkez cami önünde Kızılay Kan Bankasına ait tır’da kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde kan bağışında bulunan vatandaşlar, taraftarı olduğu takımların Kan bağışı ligine katılarak oy verdi.
Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, yaptığı açıklamada, Türkiye Süper Lig Futbol takımlarını kapsayan  "Türkiye Kan Bağışı Ligi" kurulduğunu söyledi. Kan bağışçılarımızın hangi taraftar grubu içerisinde yer aldıklarını ölçmek için böyle bir lig kurulduğunu ifade eden Yiğit, şunları söyledi:
“Burada taraftar grupları arasında kan bağışına olan ilginin arttırılmasını amaçlamaktadır. Taraftarların “kesseler kolumu, kanım takımımın renklerinde akar” klişesi, aslında bir anlamda gerçek olmuş durumdadır. Kan bağışında bulunan vatandaşlara takımların olduğu bir broşür verilmektedir. Bu broşürlerde süper lig takımlarının armaları vardır. Armaların altındaki kutucuklar işaretlenerek hangi takım taraftarı olduğu tespit edilmektedir. Kan bağışı yapmadan önce doldurulan o formlardaki, takım sorusunun cevabı, bilgisayar tabanlı veri bankasına giriliyor, en fazla kan bağışında bulunan takım, kan liginin zirvesine oturuyor. Sezon sonunda en çok kan bağışında bulunan ilk üç futbol kulübü başkanlıklarına ödülleri takdim edilecektir.”
Kan bağışında bulunan Mehmet Kocak ise, Kızılay’ın böyle bir uygulama yapması çok hoşuma gittik. Fenerbahçe taraftarı olarak oyumu kulandım ve kanımı verdim” dedi.