Türk Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Ağustos ayından başlayan fındık hasadı nedeniyle kan bağışında azalma olduğu bildirildi. Yiğit, yaptığı açıklamada, İlçe merkezinde her Çarşamba günleri kan bağışı düzenlediklerini söyledi.
Fındık hasat mevsimi nedeniyle kan bağışında azalama olduğunu ifade eden Yiğit, şunları söyledi: “Ramazan ayından 2 camimizde kan bağışı kampanyası düzenlemiştik. Ramazan ayı olması nedeniylede kan bağış az olmuştu. Her Çarşamba günü İlçe merkezinde Kızılay kan bankasına ait otobüste düzenlediğimiz kan bağışına bayramın ardından tekrar başladık. Ancak fındık hasat mevsimi olması dolayısıyla bağışlarda azalma var. Fındığın toplanmasının ardından Eylül ayı itibariyle kurum ve derneklerle ortaklaşa yaptığımız kan bağışları başlayacaktır. 
İnşallah halkımız duyarlılığı ile kan bağışında artış olacaktır. İlçemiz bu konuda gerçekten çok duyarlı nere kan bağışı olsa herkes kan vermek için koşuyor. Ancak ramazan ayı ve fındık hasat mevsimi İlçemizdeki kan bağışı sayısını düşürdü.”