Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Özel Sağlık Hizmetleri Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şubesi ile Kamu Sağlığı Şube Müdürlüklerine bağlı denetim ekipleri tarafından İl ve İlçelerdeki Kamu, Özel ve Üniversite Diyaliz Merkezlerinin yanı sıra kan merkezleri de denetleniyor. 
İl genelindeki yapılan denetimlere İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı, Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. İshak Özel Tekin, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım, Atatürk Devlet Hastanesi Nevroloji Uzmanı Dr. Gürsel Yıldız, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Dr. Emre Karaahmetoğlu, Aydın Şanlıoğlu, Dr. Orhan Şahin, Dr. Taylan Özcan tarafından sıkı denetimler yapılıyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin denetimlerle ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Müdürlüğümüze bağlı denetim ekiplerimiz İlimiz genelinde bulunan Kan ve Diyaliz Merkezlerini denetlemektedir. Bu denetimlerimizde diyaliz merkezlerinde bulunan tıbbi ve teknik donanımın hastalara uygulanan tedavileri en son gelişmelere uygun olup olmadığını, idari ve su sistemleri, hasta memnuniyetlerinin yanı sıra yaptığımız kan merkezlerindeki denetimler ise tıbbi ve idari denetimler yapmaktayız. 
Hastalarımıza en iyi sağlık hizmeti sunabilmek için Kamu ve Özel Diyaliz ve Kan Merkezlerine yönelik bu sıkı denetimlerimiz yıl içersinde belirli aralıklarla devam edeceğiz.“