Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü, okullarda kantin denetimlerine hız verdi. Kantinlerde özellikle ürünlerin son kullanma tarihleri ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.
Eğitim-öğretim yılının ilk dönemi kantin denetlemesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi ve sağlıklı gıdalar tüketebilmesi için okullardaki kantinlerde bulunan bütün ürünleri inceleyen ekipler, kantin işletmecilerine gerekli bilgileri verdi. Kurallara uymayan kantin işletmecileri ise ağır para cezası ile cezalandırılacağı konusunda uyarıldı.
Denetimlerden memnun olduklarını belirten Zonguldak Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay, “Yapılan kantin denetimlerini gayet yerinde buluyoruz. Çünkü gıdayla ilgili işlerde her ne kadar biz kendimizi kontrol etsek de devlet tarafından bir otokontrolün yapılması önem arz ediyor" dedi. 
Kantin işletmecisi Sevgi Tapıkara ise, “Geçen sene aynı denetimden biz iki defa geçtik. Biz kendimizden memnunuz, inşallah öğrenciler ve denetim yapanlar da memnun olur” diye konuştu.
Denetimlere katılan Gıda Mühendisi Görkem İstemi Kirik de, şunları söyledi:
“Yeterli ve dengeli beslenme, her yaşta olduğu gibi okul çağındaki çocuklarımızda daha fazla önem arz ediyor. 
Okul çağındaki çocukların en az bir öğününü okullarındaki kantinlerden sağladığı düşünülürse bu denetimlerin önemi ortaya çıkar. Yeterli ve dengeli beslenmenin temel şartı güvenilir ve hijyenik gıda tüketmektir. 
Bu temel şartın sağlanabilmesi için kantinlerimizde personel eğitimine, hijyen ve sanitasyon kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bakanlığımız bu konuya verdiği önemi ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ ile göstermiştir. Biz de bu yönetmelik doğrultusunda denetimlere devam etmekteyiz. 
Genel anlamda yaptığımız denetimlerde herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadık ve gerekli bilgilendirmeyi kantin sahiplerine ve çalışanlarına yaptık. Bu uygulamamız eğitim öğretim süresince devam edecek.”