Düzce'nin Çilimli İlçesine bağlı Topçular köyünde 60 kişi, tedavi sonucu sigarayı bıraktı.

Sigara bırakma polikliniklerine başvurarak zararlı alışkanlığından kurtulan vatandaşlarla KOAH Haftası dolayısıyla köy kahvehanesinde bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, 60 eski tiryaki ve tedaviye sürecine katılan hekimlere teşekkür belgesi verdi.

Arslan, yaptığı konuşmada, Topçular köyünde bir vatandaşın örnek olması sonucu sigara bırakma polikliniklerine yoğun başvuru yapıldığını 4 ayda 60 kişinin bu alışkanlığından kurtulduğunu söyledi.

 Sonuçtan oldukça memnun olduklarını dile getiren Arslan, "Haftanın beş günü sigara bırakma polikliniklerimiz hizmet veriyor. Ücretsiz sigara bırakma ilacı dağıtımı da yapılıyor. Mart ayından bu yana bin 180 kişiye sigarayı bıraktırma ilacı dağıttık ve büyük oranda başarı sağladık. İnşallah Topçular köyünde  başlattığımız bu organizasyon tüm kente, oradan da diğer illerimize yayılır" diye konuştu.

Köy sakinlerine örnek olan Ramazan Altun da doktorun tavsiyelerine uyararak alışkanlığından kurtulduğunu, ağustos ayından beri sigara içmediğini anlattı.

Altun, çevresindeki insanları da sigarayı bırakmaları konusunda yönlendirdiğini dile getirerek, "Çabalarım sonuç verdi ve köydeki 60 kişi sigarayı bıraktı. Çok mutlu ve sağlıklıyım. Herkese bu konuda destek almasını öneriyorum" dedi.