Sağlık-Sen Alaplı Devlet Hastanesi Temsilcisi Deniz Karakuş, Geçtiğimiz gün Alaplı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Uysal’ın makamında darp edilmesini kınadıklarını bildirdi.

 

Karakuş, Alaplı Devlet Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Devlet Hastanesi açılışından bu yana görüşmemmiş, yaşanmammış hadiseler cereyan ettiğini söyledi.

Sağlıkta şiddet, Alaplı Devlet Hastanesinde yüzünü gösterdiğini ifade eden Karakuş şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Hastanemizin İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Uysal, makamında bir saldırı gerçekleştirilmiş ve darp edilmiştir. Bu kabul edilemez olayı Sağlık-Sen camiası olarak nefretle kınıyoruz. Ne olursa olsun her şeyin hukuku içinde olmasını arzu ediyor. Konuyla ilgi Başhekimimizi göreve davet ediyoruz. Alaplı Devlet Hastanesi açılışından itibaren görüşmemiş, yaşanmamış hadisler olmaktadır. Personelimizde psikolojik bir gerilim hasıl olmuştur. Kırıcı üslup, umursamaz tavırlar artık tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir. Son 16 ayda pratisyen hekim, Kadın ve Çocuk Hastalıkları uzman doktorlar istifa etmiştir. Genel Cerrah Ereğli Devlet Hastanesine gitmiştir. Diş Tabibi tayinini istemiş, 15’in üzerinde hemşirenin tayin istemiştir. Hizmetli personellerin istifası ve son olarak ta İdare Müdürüne yapılan saldırı hastanede oluşan ya da oluşturulan gerilim ortamının tezarühüdür. Artık çare Alaplı kanaat önderlerinindir. Tüm iyi niyetimizle ve samimiyetimizle kangren olmadan neşterin vurulmasını bekliyoruz”

 

(Haber: Cem Sürmeneli)