Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (Türçev) Genel Merkezi tarafından  Zonguldak'ın mavi bayraklı  Kapuz plajını denetlemeye gelen müfettiş Gülşen Narin’in  plajı iğneden ipliğe denetleyerek plaj hakkında geçer not verdiği şöyle bildirildi:

Denetim sonrasında mavi bayrak Müfettişi  Gülşen Narin, "Kapuz Plajı, doğal güzellikler bakımından Türkiye'nin sayılı plajlarından biridir. Plajın bu sezon geç başlamasına rağmen hiç bir eksik göremedik."dedi. Daha sonra Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Merkezi aynı zamanda Kapuz Plaj Müdürü olan Abdullah Bakır ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Abdullah Bakır burada yapmış olduğu açıklamada ise şöyle dedi."Bu yıl Kapuz Plajı tesisleri bir süre sürümcemede kaldı bu bizim çalışmalarımızı çok etkiledi normal de her yıl Mart ayında başladığımız çalışmalara Haziran ayının ortasına doğru başladık. 15 gün kadar kısa bir sürede çalışmalarımızı bitirerek halkımızın hizmetine hazır hale getirdik. Bizim için önemli olan halkımızın rahat ve güvenilir bir ortamda denize girmeleri ve dinlenebilmeleridir. Önemli olan insan sağlığıdır inşallah kazasız belasız hayırlı bir sezon geçiririz. Plajımızı denetlemeye gelen mavi bayrak müfettişi yapılan çalışmalarımızı beğendi ve teşekkür etti. Tabii bizim açımızdan aslında çok eksiklerimiz var, bu eksiklerimiz de çalışmalarımıza geç başlamamızdan kaynaklanmıştır. Çünkü bu sene sırf engelli vatandaşlara yönelik yeniliklerimiz olacaktı en az üç tane engelli yüzer şenzlog alınıp girişten sahile kadar engelli yürüyüş parkuru yapılacaktı, aynı zamanda bahçemizde ağaçların arasına dinlenme masaları koyup çevre düzenlemesi yapılacaktı. Bunları hayata geçiremediğimiz için üzgünüm ancak seneye nasip olursa Kapuz Plajının çehresini değiştireceğiz " dedi.